Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 8 van in totaal 8 gevonden boeken.

6
Ik zoek mijn man (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 9-9-2021

Anita is de vrouw van Erwin Kropp, fotograaf die na zijn werk niet meer terugkomt. Door Anita's ogen zien we de geschiedenis, die zich vooral in de auto op weg naar Polen afspeelt. Ze zit daarin met haar schoonouders, maar ze belanden in een gigantische file. Niet zo best al met al ... 

6
De populist (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 28-5-2019

Een aardig boek om de tijd mee te doden, dat zeker. De stijl en de manier van schrijven sowieso van Munsterman laat je altijd doorlezen! Dit is een soort satire op de actualiteit en de politiek van dit moment. Journaliste Anita Koetsier mag meelopen met de lijsttrekker voor GO (Geweldig Oud), eigenlijk toch wel zeer tot ongenoegen van haar partner, maar vooruit. De lijsttrekker, James Moreau (geliefd en gehaat overigens) is gebaseerd op Thierry Baudet. De schrijver wil in ieder geval een parodie geven op zowel Baudet als Pim Fortuyn en Geert Wilders en daar is hij, volgens mij, best goed in geslaagd. Dat ook Hiddema hier een rol in speelt lijkt me duidelijk. Ze winnen fors - uiteraard - maar de gevolgen zijn desastreus ... 

8
Geraakt (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 18-8-2017

'De ontwrichtende werking van een medische misser en een verliefdheid van lang geleden', staat er op de voorkant van dit boek. Deze twee verhaallijnen kom je tegen in de roman, waarbij ik vooral de verliefdheid van de zanger Robert Eden prachtig vond. De schrijver (althans de ikfiguur) wil een biografie over hem schrijven en is diep onder de indruk van leven en dood van de zanger. Diens verhaal over zijn verliefdheid in Wannsee lees je pas later, aan het eind van het boek. Tussendoor ondergaat zijn schoonvader in een ziekenhuis een heupoperatie die verkeerd uitpakt (zacht gezegd), komt er een kras op een mooi schilderij van Jan van Scorel van Maria Magdalena in het Rijksmuseum (dat later een vervalsing blijkt te zijn) en maakt hij een avondje met 'moderne' mensen mee. Dat meisje op het schilderij lijkt op het meisje waarop Robert Eden ooit verliefd werd. Vervalsing als link? Zo vind je wel enige herkenning in beide verhaallijnen, maar echt duidelijk vind ik die niet. Munstermann hinkt een beetje op twee gedachten, zo lijkt het, maar al met al is het een mooie roman. Dat dan weer wel! Citaat: 'Zo precair was de situatie: mijn herinnering aan Robert werd geflankeerd door de dwarslaesie van mijn schoonvader. Iedereen zou het meteen in de gaten hebben als ik een dominee [zijn schoonvader] en een blueszanger door elkaar heen ging kneden.'

8
Mischa (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 16-1-2014

Dit boek van Hans Münstermann wordt een psychologische thriller genoemd, maar dat is het niet helemaal. Het beschrijft de totale ommekeer in het leven van een 64-jarige weduwe, als zij op een dag hoort dat haar oudste zoon wordt verdacht van de verdwijning en later de moord op de tienjarige Mischa. Wat dit betekent voor haar, lees je in dit verhaal, dat volledig vanuit haar perspectief wordt verteld. Het is een boek om in één adem uit te lezen, zo goed kun je je verplaatsen in haar situatie. Het slot is misschien wat al te 'mooi', maar de gevoelens die haar bekruipen zijn zo herkenbaar, zo doordacht! De reacties van de omgeving ook, nogmaals geheel gezien vanuit haar gezichtsveld, zijn, hoewel heftig, begrijpelijk. Een mooie roman, die ondanks het einde toch een acht verdient. Peter Buwalda zegt niet voor niets op de voorkant van het boek: 'Een meesterproeve van inleving.' Met dank aan mijn favoriete Readshop in Hedel! 

 

8
Ik kom je halen als het zomer is (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 25-8-2010
Wat een prachtig boek! Zeker na de tegenvaller bij Verhulst was dit werkelijk een verademing. Je kunt het lezen als een vervolg op of een uitweiding over zijn vorige boeken over zijn familie, maar ook als op zichzelf staande roman. Zijn oudste broer Joachim, over hem gaat het. Joachim is niet helemaal goed. De zorg die de schrijver aan hem besteedt, vooral later, is hartverwarmend, benvloed door zijn vrouw (en eerdere vriendinnen, want Joachim houdt wel van de vriendinnen van zijn broer Andreas). Het verhaal wordt omgekeerd chronologisch verteld en het voert te ver om alles hier te noteren, maar het is echt een juweeltje. De lichte humor, af en toe, maakt het allemaal iets luchtiger, al proef je de ondertoon uiteraard wel.
5
Land zonder Sarah (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 9-11-2008
Het is de nacht van 9 op 10 mei 1940 als een man, Wolf (maar eigenlijk Adolf) in een Duitse trein naar het westen in slaap valt en een rare droom krijgt. Die droom brengt hem in Nederland van nu en gaat over hemzelf. Hij is een relatie aangegaan met een (getrouwde) vrouw en zet daarmee ook zijn eigen huwelijk op het spel. In de trein vertelt hij zijn vriendin Eva (!) wat hij droomt en daardoor raken ze in een vreemde wereld terecht, vol ontdekkingen en eigenaardige gewaarwordingen omdat e.e.a. zich in twee tijden afspeelt. Het is allemaal wat overdreven vind ik en niet echt geloofwaardig. Ik mis overigens de liefde en de hartstocht die op de achterflap wordt beloofd. Kortom, niet zo best, deze nieuwe roman van Mnstermann, helaas.
8
De bekoring (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 12-11-2006
Andreas Klein is een jongen van ongeveer 12 jaar als zijn moeder hem en zijn zes broertjes en zusjes verlaat, in 1960. De sleur van het dagelijks bestaan, de vervreemding in haar relatie met vader Joachim en het gevoel dat er meer moet zijn, zijn de reden van dit vertrek. De roman begint met de dood van de moeder, Marianne Klein - Petersen. Daarna volgt, vanuit verschillende perspectieven, het relaas van het in de steek laten van de kinderen, de reacties van de kinderen hierop, de schrijverslijn zelf, en de gebeurtenissen en gesprekken die volgen op de dood van de moeder. De mix van deze gezichtspunten maken de roman boeiend, naast het begrip dat je tegen wil en dank bijna gedwongen opbrengt voor wat zich in deze eenvoudige stadswijk van Amsterdam, in 1960 nog wel, afspeelt. Dezelfde personen als in 'Het gelukkige jaar 1940' keren in deze roman terug, een aangenaam gevoel van herkenning levert dat op. Of de roman werkelijk de AKO-literatuurprijs waard is, dat weet ik niet, maar schrijven kan Munstermann in ieder geval wel.
8
Het gelukkige jaar 1940 (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 31-12-2000
Verhaal van huwelijk ouders, gesloten op 10 mei 1940, vader Duitser moeder Nederlandse. Knap geschreven, op lichte toon worden tragische gebeurtenissen, tegenslagen, fouten en vergissingen verteld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de familie vertelt zoon Andreas over het begin van het huwelijk.