Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 11 tot 20 van in totaal 28 gevonden boeken.

7
De clown die uit de lucht kwam vallen (Columns)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 2-11-2002
Columns met als thema humor. Eerder uitgegeven als jaarwisselingsgeschenk van De Arbeiderspers. Heerlijk lezen als je een dagje gewandeld hebt rond Montfoort.
8
Ruim duizend dagen werk (Columns)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 1-11-2002
Alle columns uit de NRC van 21 maart 1992 tot en met 22 juni 1995 (1001 stuks dus). Bevat dus ook Zomer, Winter, Het eeuwige leven, Wat wil de koe en De lente, een veldslag. Tijdloos dagboek uit de jaren negentig, staat achterop. Naast je bed leggen en steeds een paar lezen.
8
Het complete Rekelboek (Dagboeken)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 30-10-2002
Alle columns over Rekel, een weekboek, dagboekaantekeningen en prozagedichten over de hond Rekel. Aandoenlijk aantrekkelijke literatuur. Let ook op de brief van een fan, aan het einde van het boek. Prachtig!
7
Het schip Herman Manelli (Roman)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 26-10-2002
Herman Manelli is een cabaretier die niets meer doet sinds en omdat zijn dochter Katja na een opname in een psychiatrische inrichting is weggelopen. Ze was achttien. Het is acht jaar later. Bruno Rusteloos, zijn biograaf en schijnbaar alter ego, probeert hem te ontlokken hoe dat allemaal ontstond, wat maar gedeeltelijk lukt. Bernhard Ringeling, fan en oud-medesoldaat, wil Manelli helpen en zijn vriendschap winnen. Maar Manelli houdt zich slechts bezig met het nieuws (stel dat hij ergens zijn dochter ontdekt), zijn spreeuw en zijn gedachten. Uiteindelijk gaat zijn vrouw in vriendschap bij hem weg, laat Bruno de spreeuw los, vertelt hij het verhaal van zijn dochter aan Bernhard (die drie dochters heeft van wie de jongste verliefd lijkt op Manelli) en schijnt hij Bernhard onder de tram te duwen, Bernhards dood tot gevolg hebbend. Bruno is dan al doodgestoken omdat hij lastige jongeren in de stad aansprak op hun gedrag. Achterflap: Het verhaal van een man die wanhopig probeert zijn daden gescheiden te houden van zijn gedachten.Intrigerend boek.
6
Sterk water (Roman)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 25-10-2002
Twee broers (Pieter, bioloog en Bruno, schrijver) gaan samen de bergen in, waarbij de oudste vertelt dat hij een meisje heeft vermoord. Haar spullen gooit de jongste broer min of meer toevallig van de berg. Hij lijdt nogal onder dit verhaal. Tot zijn broer, de schrijver, er een roman over schrijft en het verhaal blijkt te hebben verzonnen. Als hij dan op zijn manier cynisch reageert en positief is over het boek, heeft de ander dat weer niet in de gaten. Niet onaardig, maar absoluut minder dan Het verhaal en Otto's Oorlog. Geleend van Jan Willard, met dank!
8
Het verhaal (Roman)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 25-10-2002
In Het verhaal gaat het om een neef die het gevoel heeft dat hij zijn oom in de steek heeft gelaten, zeker nadat deze zich in een klewang heeft gestort als zelfmoord. Deze oom, Felix, net als zijn neef, houdt vast aan een verhaal dat speelde in de Indische oorlog en waaraan hij nog steeds zou lijden. Wat aan het einde niet zo blijkt te zijn, maar dat door zijn neef nu toch als verhaal is verteld. Een beetje het omgekeerde van Ottos Oorlog dus eigenlijk, maar (bijna) net zo goed. Van Jan Willard geleend.
8
Otto's Oorlog (Roman)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 23-10-2002
Otto Stein is een man die in de oorlog, als klein jongetje, zijn vader is kwijtgeraakt, en daaronder blijft lijden. Hij zet zich af tegen o.a. zijn neef Simon, die hem niet kan of wil begrijpen en met wie hij de strijd aan gaat om de vriendschap met en aandacht van Wessel, een beroemd vogelkenner. Die te pletter valt en verlamd blijft. Uiteraard valt hij zelf uiteindelijk ook en de vraag is of dat er ongeluk of expres is. Ondanks verwoede pogingen kan Otto Stein het niet vinden in het leven. De roman houdt je wel bezig. Ik had het lang geleden al gelezen, maar nu nogmaals. Erfstuk van onze oom, aan wie we het boek zelf cadeau hadden gegeven, in 1983. Van alle Van Zomerens die ik herlas voor het interview was dit de beste.
7
De hangende man (Thriller)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 21-10-2002
Bart Timmer is verkozen tot kamerlid voor de PvdA en probeert zich daar staande te houden t.t.v. de vorming van het kabinet Den Uyl - Van Agt. Als zijn grootmoeder overlijdt gaat hij terug naar zijn dorp, waar drie moorden worden gepleegd. Aardige mix van thriller, politiek, jeugdherinneringen en dorpsleven.
7
De witte prins (Roman)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 13-10-2002
Het verhaal van Richard Mos, die als dubbelganger van een succesvol politicus wraak neemt. Op alles wat hem is overkomen, en gepersonifieerd in de minister-president. Met enig inlevingsvermogen is een rele figuur hierbij denkbaar. Een arbeider die strijdt tegen de machthebber, met verwijzingen naar de oude SP. Van Piet geleend.
7
1946 (Columns)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 6-10-2002
Langere columns en verhalen die betrekking hebben op het geboortejaar van de schrijver, 1946. Vlak na de oorlog, Geitenkamp, vroege herinneringen. Vooral de familieverhalen vind ik de moeite waard. Sommige zijn wat erg bij het jaartal gezocht.