Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

7
IJskoud (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 3-7-2019

Deze detective (Gamache uit Quebec) speelt zich opnieuw af in Three Pines, een piepklein dorpje in Quebec, dat deze keer onder veel sneeuw en ijs is bedekt. Een onsympathieke vrouw, CC de Poitiers, wordt vermoord, alsof ze op een elektrische stoel zit, maar wie heeft dat nou gedaan ... ? Dat is de vraag die je een boek lang bezighoudt en die de schrijfster met veel gevoel voor traditie heel langzaam beantwoordt. Al was het einde niet helemaal onverwacht, ze schrijft prima en je blijft erin lezen. Opnieuw een aardige detective om de tijd te doden. 

7
Een schitterend mysterie (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 22-6-2019

Hoofdinspecteur Armand Camache is weer op pad, vergezeld van zijn inspecteur (en a.s. schoonzoon) Jan-Guy Beauvoir. Ik maakte eerder al kennis met hen, waardoor ik al een beetje op de hoogte was van hun strijd tegen de commissaris van Quebec, Sylvain Francoeur, maar de inhoud van dit boek gaat vooral over een moord in een klooster. Een klooster waar de Gregoriaanse zangkunst met verve wordt beoefend, wat leidt tot een behoorlijke kloof in het op een afgelegen eiland gelegen oord. Iemand van de monniken moet de moord gepleegd hebben, maar welke? En passant lees je veel over de Gregoriaanse gezangen, ook nooit weg. Mooi boek, zeker voor de zomervakantie.

 

7
Licht in de Duisternis (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 14-6-2019

Deze 'detective', zo noem ik hem maar, heeft drie verhaallijnen: de ogenschijnlijke zelfmoord van Audrey Villeneuve, de kwestie Constance Ouellet (de laatst overgeblevene van de beroemde vijfling) en de de superieuren van Gamache in Quebec, waar van alles mee aan de hand is. Gamache lost het op, zij het met grote moeite en veel nadenken en met behulp van mensen die hij kent in het dorp Three Pines. Het verhaal doet mij in ieder geval denken aan series van Midsomer Murdeers of Vera of zo, misschien las ik het daarom met veel plezier.