Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

7
De vertrouweling (Roman)
Geschreven door Hlne Grmillon, gelezen op 27-4-2019

Boeiend verhaal, waar je in blijft lezen. De hoofdpersoon krijgt brieven van een persoon die ze niet kent. Ze ontvangt die brieven na de dood van haar moeder en stukje bij beetje krijg je te horen welk geheim haar moeder met zich meenam en wat dat betekent voor haar dochter. Mooi!

5
De val (Roman)
Geschreven door Hlne Grmillon, gelezen op 4-9-2014

Omdat ik het vorige boek van Grémillon wel aardig vond, dacht ik deze roman ook wel te kunnen waarderen. Niets bleek minder waar. Ondanks de heus wel soepele schrijfstijl, viel ik meteen over de wisselingen (geluidsfragmenten werden leesbaar gemaakt alsof het toneelstukjes waren) en over het warrige thema. Dat e.e.a. ook nog tegen de achtergrond van de verschrikkingen in Argentinië speelde, vond ik enigszins misplaatst en de uitkomst was navenant. Een psychiater komt thuis en vindt zijn vrouw van het balkon gevallen (of geduwd?) en gestorven. Hij krijgt de schuld, maar een trouwe patiënte helpt hem de geschiedenis te ontrafelen. Deze geschiedenis is niet echt overtuigend, helaas. Ik heb het uitgelezen, want dat hoort zo, maar eigenlijk vond ik het niet bijzonder. Niet om op een lijstje te lezen boeken te zetten dus en de vijf is zelfs enigszins geflatteerd. 

7
De vertrouweling (Roman)
Geschreven door Hlne Grmillon, gelezen op 2-9-2011
Deze roman beschrijft de psychologische strijd tussen twee vrouwen over een baby. De baby zelf is inmiddels een 35-jarige vrouw die zojuist haar 'moeder' heeft verloren bij een - zoals later blijkt - enigszins raadselachtig ongeluk. Door middel van brieven die ze na de dood van haar moeder ontvangt, krijgt ze langzaam maar zeker de hele voorgeschiedenis voorgeschoteld. Louis, ooit de vriend van de moeder van de baby, de vertrouweling, zorgt voor de brieven, maar ook brieven van beide vrouwen zijn onderdeel van deze roman. Het is wat merkwaardig, je leest in een ruk door, terwijl je toch al snel voelt aankomen hoe het in elkaar zit. Dat heeft te maken met de soepele schrijfstijl van Grmillon, maar ook met de perspectiefwisseling, waardoor je steeds de gevoelens en gedachten van verschillende hoofdpersonen en natuurlijk met name van de beide moeders ziet. Het wordt moeilijk te kiezen voor een van de vrouwen in ieder geval. Het einde van de roman vond ik wat onbevredigend (en ook de layout beviel me niet) en er zitten wat losse eindjes in, maar al met al de moeite van het lezen zeker waard.