Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 4 van in totaal 4 gevonden boeken.

7
Predikant (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 1-1-2010
Deze keer wordt Patrick Hedstrm geconfronteerd met een ingewikkelde moordenserie, waarmee vooral de familie van 'De Predikant' te maken lijkt te hebben. De predikant is een man die - hij is al lang overleden - vroeger genezende gaven had en die overbracht op zijn zonen. Een van beide zonen accepteert als de waarheid aan het licht is gekomen en genezing onzin blijkt, niet dat hij deze gave niet heeft en dat heeft vergaande consequenties. Veel verhaallijnen, bijna allemaal rond de familier Hult die deze genezende gave ooit gehad zou hebben, maken het verhaal wel weer interessant. Zeker als je het mengt met het persoonlijke verhaal van Patrick en Erica, die een kind gaan krijgen en met Anna, de zus van Erica, die na een scheiding van haar griezelige echtgenoot Lucas, nu weer terugkeert bij hem. Dat kan nooit goed gaan, vermoedelijk stof voor de volgende thriller.
7
Ijsprinses (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 28-8-2009
Opnieuw een thrillertje van Lckberg, ter ontspanning in deze enigszins ingewikkelde vakantie. Deze keer wordt een vrouw met doorgesneden polsen in een ijskoud bad in haar ijskoude huis gevonden. Er zit natuurlijk weer een hele geschiedenis achter en de schrijfster houdt je wel redelijk bezig. Het is leuk dat steeds dezelfde figuren erin voorkomen, Patrick Hedstrm, Erica Falck die elkaar hier vinden (in andere delen zijn ze al lang een paar), Anna, Erica's zus en haar afschuwelijke echtgenoot Lucas, nou ja, het is een beetje of je ze kent. En de intrige, ach, altijd aardig en net als de andere roman krijg je het verhaal weer via verschillende perspectieven te horen. Niet onaardig dus.
7
Steenhouwer (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 25-8-2009
Uit de bieb nog een 'literaire thriller' gehaald van Lckberg. Even onderhoudend als de vorige, al vind ik er soms wel erg veel lijnen in, die op nogal gezochte wijze bij elkaar worden gebracht. Niet te vergelijken dus met Stieg Larsson, maar je kunt niet alles hebben en in de vakantie is dit prima leesvoer. Nu gaat het over de moord op een meisje, dat verdronken lijkt. Er komt een scala aan intriges te voorschijn, veel mishandeling en zelfs kinderporno, gemengd met het dagelijks leven van een jonge moeder. Dezelfde moeder die in de andere roman speelt, het is wel aardig om dezelfde personen weer tegen te komen. Uiteindelijk krijg je, via hetzelfde principe als de andere roman, via verschillende perspectieven zicht op de geschiedenis en dat doet ze wel goed, deze schrijfster. Tegelijkertijd voel je misschien juist daardoor al vroeg aankomen waar het op uitdraait, maar toch, zeker niet onaardig.
8
Oorlogskind (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 18-8-2009
Geen slechte literaire thriller (al noemt men tegenwoordig alles een literaire thriller en dat klopt lang niet altijd) van Lckberg. Ze heeft meer geschreven, dus ik zal eens verder zoeken. Deze roman gaat over de zoektocht van Erica naar de geschiedenis van haar moeder Elsy, die in en vlak na de tweede wereldoorlog heel wat meemaakte waar Erica eigenlijk alleen maar last van heeft gehad. Vanuit verschillende perspectieven en verschillende tijden wordt het verhaal stukje bij beetje duidelijk. Je voelt wel een en ander aankomen, maar de spanning blijft toch heel redelijk overeind.