Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 4 van in totaal 4 gevonden boeken.

5
De experimenten (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 19-2-2019

Charlène heeft haar stiefmoeder vijftig jaar niet gezien en zoekt haar nu op, omdat ze dat 'moet' van haar dochter Sofia. Ze gaat voor haar stervende stiefmoeder zorgen, een weekend lang. Tijdens deze ontmoeting hoort ze van Alma, haar stiefmoeder, uiteindelijk wat zij allemaal heeft meegemaakt in het concentratiekamp, waar meisjes onvruchtbaar gemaakt werden. Toen Alma de 'nieuwe moeder' van Charly (zo noet Charlène zich later) werd, na de dood van de 'oude moeder', ging haar droom in vervulling en zorgde ze (te) goed voor Charly. De hele geschiedenis wordt onderbroken door allerlei flashbacks, waaruit de problemen van Charly blijken en de geschiedenis van Alma wordt verteld. Al met al een verhaal dat al eens eerder is verteld volgens mij.

6
Jetset (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 13-11-2010
Een soort namaak Christie whodunnit is dit en best aardig voor een herfstige zaterdagavond, maar als je een echte Christie wilt schrijven, moet je toch nog wel wat oefenen. Een groep vrienden op een jacht tijdens een cruise langs de Nederlandse Antillen en de man die zijn vrienden uitnodigt (omdat hij zijn honderdste miljoen heeft verdiend) wordt vermoord. Door wie? Iemand die ook op het jacht is, natuurlijk. Nou ja, het leest lekker weg en het zet je af en toe een beetje op het verkeerde been, maar heel erg sterk is ie niet, deze Pauw. Haal maar uit de bieb dus!
7
Villa Serena (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 6-2-2010
Een lekker thrillertje voor tussendoor. Fyllis en Andrew gaan op huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek waar Andrew na enkele aangename dagen probeert zijn vrouw te vermoorden. Fyllis gaat later terug om te achterhalen hoe dat kwam, wat een aardig verhaal oplevert. Goed voor een avondje aangenaam verpozen in ieder geval.
7
Daglicht (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 27-6-2009
Winnaar Gouden Strop 2009 en een heel aardige thriller inderdaad. Iris Kastelein ontdekt op een vreemde manier dat ze een broer heeft, die in een tbs-inrichting zit wegens een moord. Dat vraagt om onderzoek en dat leidt weer tot een opmerkelijke ontknoping. Niet spectaculair, wel een aangename zomerthriller.