Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

9
Gerechtigheid (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 2-6-2009
Het derde en laatste deel van de Millennium Trilogie. Tevens het laatste boek van Stieg Larsson, omdat hij al stierf (amper vijftig jaar oud) voordat zijn eerste boek uitkwam! Treurig. Extra treurig omdat er niets meer komt van hem en ik kan je zeggen, het is absoluut een heerlijke thriller. Net als de andere twee delen gaat het hier om Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, de man een scherpe journalist die allerlei diepgravende onderzoeken doet en publiceert, en de jonge en zeer intelligente vrouw, die door haar ongelooflijke hackerskwaliteiten en scherpe geest ook veel achterhaalt. Zij brengt overigens een groot deel van dit derde boek in het ziekenhuis door (vervolg op deel 2), maar kan ook daar nog ontzettend veel doen aan het ontmaskeren van een buitengewoon slim stelletje leden van de geheime dienst van Zweden. Daardoorheen spelen nog allerlei verhaallijnen, die Larsson allemaal tot een goed en zeer spannend einde uitwerkt. Dus, ga je met vakantie, neem de drie delen mee en men heeft geen kind aan je. Het was een prachtig moederdaggeschenk wat mij betreft! Jammer dat ze uit zijn.
8
De vrouw die met vuur speelde (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 21-5-2009
Dit is deel 2 uit de Millennium Trilogie en hij is zo mogelijk nog spannender dan deel 1 (Mannen die vrouwen haten). Opnieuw zijn Mikael Blomkwvist en Lisbeth Salander de hoofdpersonen. Ze gaan ieder min of meer hun eigen weg, maar treffen elkaar in uiterst spannende situaties toch weer. Drie moorden, valse beschuldigingen, een ontvoering en een onderzoek naar vrouwenhandel. Genoeg stof voor een zeer onderhoudende thriller van 568 pagina's, die je maar nauwelijks kunt wegleggen. Bewaren voor de zomervakantie zou ik zeggen.
8
Mannen die vrouwen haten (Misdaadroman)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 6-4-2009
Mikael Blomkvist is journalist en heeft zich in de luren laten leggen door valse berichtgeving over een bedrijf dat behoorlijk fraude pleegde. Als straf moet hij naar de gevangenis, maar voor het zover is, krijgt hij een wonderlijke opdracht. Hij moet - onder het mom van memoires van oud-zakenman Henrik Vanger - onderzoeken wat er gebeurd is, veertig jaar eerder, met zijn favoriete nichtje Harrit. Zij verdween op mysterieuze wijze en is nooit teruggevonden. Blomkwist maakt kennis met Lisbeth Salander, een buitengewoon slimme hacker en researcher, die eerder onderzoek naar hem deed en hem vervolgens helpt het mysterie rond Harrit op te lossen. Spannend, vlot geschreven, een aangename thriller of eerder een slimme misdaadroman. Het is deel 1 van de Millenniumtriologie ook nog. De schrijver zelf is helaas inmiddels overleden, voordat hij van het succes kon genieten. Deel 2 en 3 ga ik zeker ook lezen, maar dan uit de bieb. Dit was een tientjesuitgave, niet veel geld voor zoveel bladzijden leesplezier.