Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 6 van in totaal 6 gevonden boeken.

8
Doodskap (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 13-4-2012
Spannende en intrigerende misdaadroman, waarbij allerlei lijnen door elkaar lijken te lopen. Toch komt alles uiteindelijk bij elkaar, zonder dat je dat eigenlijk ziet aankomen. Knappe thriller!
8
Engelenstem (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 3-12-2010
Erlander gaat op zoek naar de moordenaar van een portier die op het punt stond voor kerstman te spelen, zoals elk jaar. De hoteleigenaar noch het personeel noch zijn familie lijken zich druk te maken over zijn gewelddadige dood. Erlander slaagt erin de moordenaar te vinden maar ook de geschiedenis van de man te achterhalen. Gecombineerd met gedachten over zijn eigen geschiedenis heeft Indridason er een mooie roman van gemaakt. Goedkope uitvoering, gebonden en wel, t.g.v. het 140 jaar bestaan van Uitgeverij Bruna.
8
Noorderveen (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 5-8-2010
Er wordt een dode man gevonden in een woning, met een merkwaardige spreuk op een papiertje. Rechercheur Erlander gaat op zoek en achterhaalt het verhaal hierachter. Vooral DNA is hierin erg belangrijk. Behoorlijk spannend en volgens de gegevens een van de beste thrillers van Indridason. Toch ook maar op de camping achtergelaten
7
Koudegolf (Misdaadroman)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 12-6-2006
Een opnieuw goed uitgewerkte en mooi opgebouwde misdaadroman, al wordt de spanning wat weggenomen door de flashbacks die de geschiedenis van de 'daders' beschrijven. Daardoor voel je al mijlenver aankomen hoe het komt dat een man, vastgebonden aan zendapparatuur, in een meer is gedumpt. Maar Erlendur blijft een aardige man gelukkig.
5
Maandags kinderen (Misdaadroman)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 14-5-2005
Een ander onderzoek van inspecteur Erlandur, over gekloonde kinderen. Enigszins voorspelbaar en niet echt spannend. Een stuk minder dan Moordkuil in ieder geval.
8
Moordkuil (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 29-8-2004
Vrij Nederland gaf deze literaire thriller vijf sterren en terecht. Zit knap in elkaar, met motieven die in heden en verleden, in het raadsel zelf en in het leven van rechercheur Erlendur, die het oplost, verweven zijn. En uiteindelijk op een mooie manier bij elkaar komen. Speelt in Reykjavik en deze IJslandse schrijver is de bekendste auteur in zijn land.