Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 81 tot 90 van in totaal 222 gevonden boeken.

7
Broeinest (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 6-9-2008
In het gezin Van Dalen is het kommer en kwel. Een verdwenen moeder, een gedwongen ter adoptie afgegeven dochter, een moordaanslag (die overigens nergens meer wordt verklaard of opgelost) en drie doden, dat zijn de motieven in deze niet onaardige 'literaire thriller'. De stijl kon beter en sommige losse eindjes moet je zelf maar aan elkaar zien te knopen, maar al met al is het wel een makkelijk leesbaar en onderhoudend boek. Waarbij de schrijfster dankbaar geput heeft uit Knielen op een bed violen, lijkt mij.
6
Het Front (Thriller)
Geschreven door Patricia Cornwell, gelezen op 25-8-2008
Een tweede avontuur van Winston Garano, die zich weer door zijn ambitieuze baas Monique Lamont laat gebruiken om een ingewikkelde oude moord op te lossen. Hij realiseert zich pas aan het eind dat ze er zelf ook bij betrokken is. Het is wel een aardige thriller, maar er zitten teveel losse eindjes aan en teveel vage karakters om het echt heel erg spannend te maken. Twee uurtjes leesplezier, dat wel.
7
De stille zonde (Thriller)
Geschreven door Lieneke Dijkzeul, gelezen op 15-9-2007
Oud klasgenoten ontmoeten elkaar op een schoolreunie. Tijdens die bijeenkomst wordt een docent vermoord aangetroffen in de toiletruimte. Vanuit verschillende hoeken wordt deze gebeurtenis en de voorgeschiedenis belicht en hoe kwalijk misschien ook, het is een aangename gewaarwording dat de schuldige in dit geval niet wordt bestraft. Integendeel zelfs. Bovendien is de inspecteur deze keer een verdrietige, maar geen dood-ongelukkig tragicus, met wie het ook goed lijkt te komen. Een snelle thriller, niet echt literair, zoals de omslag vermeldt, maar zeer leesbaar.
8
Tot het voorbij is (Thriller)
Geschreven door Nicci French, gelezen op 22-8-2007
Tijden geen Nicci French gelezen, ik was het een beetje zat. Maar deze was wel weer de moeite waard. Astrid woont met een stel vrienden in een mooi, maar oud en wat verwaarloosd huis als eerst haar buurvrouw, dan een vreemde vrouw en dan de vriendin van haar ex-vriend worden vermoord, steeds als zij er vlak bij in de buurt is. Dat is de eerste helft van de thriller. In de tweede helft wordt hetzelfde verhaal verteld, maar dan vanuit de ogen van een van de andere bewoners. Je snapt langzamerhand wat er precies is gebeurd, maar de spanning wordt toch heel aardig vastgehouden. Een lekker spannend en ontspannend boek. Met dank aan Piet.
6
De Amerikaan (Thriller)
Geschreven door Andrew Britton, gelezen op 1-8-2007
Deze thriller speelt zich af tijdens de nasleep van nine eleven. Hoofdpersoon is de CIA agent Ryan Kealey, die - hoewel hij oorspronkelijk uit het werk wilde stappen - toch betrokken raakt in het onderzoek dat volgt op de brute moord op een Amerikaans politicus. Veel geweld in deze thriller, soms wat onwaarschijnlijkheden, maar al met al leest hij aangenaam weg. Voor de liefhebber dan. Met dank aan de uitgeverij en de vertalers.
5
Afgunst (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 4-6-2007
Een cadeauboekje omdat juni de maand van het spannende boek is. Bloedstollend, staat er op de achterkant, maar mij iets te veel van het goede. De hoofdpersoon wordt belaagd en mishandeld door haar ex en het hele boekje door wordt uitvoerig beschreven wat hij met haar doet en hoe ze er tenslotte uit komt. Nee, niet echt de moeite waard, al zullen de liefhebbers er misschien van smullen. Ik niet.
5
De biograaf (Thriller)
Geschreven door Andrew Wilson, gelezen op 16-5-2007
Door de titel op een dwaalspoor gezet, kocht ik dit boek, maar helaas viel het nogal tegen. Adam Woods wil een roman schrijven, in Italie, maar komt terecht bij een kluizenaar in Venetie, die ooit een bestseller heeft geschreven. Daarna wil hij niemand meer spreken. Woods wordt zijn persoonlijke assistant, onder strikte voorwaarden. Langzaam ontdek je de geheimen van de kluizenaar (Gordon Crace), maar ook die van Woods zelf, die uiteindelijk in zijn zelf gegraven kuil valt. Niet heel sterk, maar voor de liefhebben van thrillers misschien de moeite waard. Ik vond het iets te opgelegd en te gewild.
6
Het masker van Aeneas (Thriller)
Geschreven door Antony van Dijk, gelezen op 17-2-2007
Een thriller over archeologie, Italie en kunstroof, met een licht romantisch sausje eroverheen. De schrijver wijdt nogal uit, maakt het verhaal steeds ingewikkelder, maar legt soms ook weer (te) veel uit. Enigszins vergezocht, niettemin onderhoudend genoeg voor een voorjaarsvakantieboek. Uit de bieb gehaald.
7
Rusteloos (Thriller)
Geschreven door William Boyd, gelezen op 4-2-2007
Een intrigerende spionageroman, over een moeder en een dochter. Eva Delectorskaya wordt vlak voor en aan het begin van de tweede wereldoorlog een goed getrainde spion voor de Engelsen. In de VS werkt ze mee aan het overtuigen van de Amerikanen om deel te nemen aan de tweede wereldoorlog, totdat blijkt dat haar 'chef' en minnaar een dubbelrol speelt en ze op de vlucht slaat. In de jaren zeventig neemt ze op subtiele wijze wraak op de dubbelspion, met goed georganiseerde hulp van haar dochter Ruth, die pas dan de geschiedenis van haar moeder te weten komt. Ruth zelf heeft te maken met generatiegenoten die zich met de RAF en buitenlandse studenten bezighouden, wat een aardige parallel oplevert. Met dank aan Marianne en Peter!
5
Onzichtbaar (Thriller)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 31-12-2006
Sara Linton wordt deze keer, samen met Jeffrey gegijzeld bij een overval op het politiebureau. Deze gijzeling heeft te maken met gebeurtenissen in het verleden, met Jeffrey, dus het zijn twee verhalen ineen. Eerlijk gezegd heb ik het boek met grote sprongen uitgelezen, de gedetailleerdheid stond me tegen en de intrige was veel te ingewikkeld om het nog spannend en leesbaar te houden. Jammer.