Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 71 tot 80 van in totaal 222 gevonden boeken.

8
Oorlogskind (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 18-8-2009
Geen slechte literaire thriller (al noemt men tegenwoordig alles een literaire thriller en dat klopt lang niet altijd) van Lckberg. Ze heeft meer geschreven, dus ik zal eens verder zoeken. Deze roman gaat over de zoektocht van Erica naar de geschiedenis van haar moeder Elsy, die in en vlak na de tweede wereldoorlog heel wat meemaakte waar Erica eigenlijk alleen maar last van heeft gehad. Vanuit verschillende perspectieven en verschillende tijden wordt het verhaal stukje bij beetje duidelijk. Je voelt wel een en ander aankomen, maar de spanning blijft toch heel redelijk overeind.
7
Rendez vous (Thriller)
Geschreven door Esther Verhoef, gelezen op 5-8-2009
Stom natuurlijk, maar dit boek gekocht, terwijl ik het al uit de bieb had geleend bijna drie jaar geleden. Na een aantal bladzijden dacht ik al dat ik het eerder las, nog maar een keer dan, want het is nog steeds vakantie tenslotte. Eric en Simone verhuizen met twee kindertjes naar Frankrijk, waar ze een nieuw bestaan op willen bouwen. Eerst moet er verbouwd worden, waarbij de bouwploeg een merkwaardige groep vormt. Er vindt een moord plaats, Simone wordt verliefd, maar haar geliefde lijkt zich voor haar op te offeren. Onderhoudende literaire thriller, maar niet eentje om lang over na te denken.
4
Schaduwtuin (Thriller)
Geschreven door Tineke Beishuizen, gelezen op 4-8-2009
Een lichte vakantiethriller, waarin uiteraard een moord voorkomt, maar ook een ontvoering en mishandeling, terwijl een irritant ambitieuze tv-mevrouw een slaatje probeert te slaan uit alle ellende. Nou ja, niet veel bijzonders in ieder geval. Lees maar niet. Gelukkig uit de bieb meegenomen.
7
Engel des doods (Thriller)
Geschreven door Johnathan Kellerman, gelezen op 3-8-2009
Lang geleden dat ik een thriller van Kellerman las, maar het is vakantie en mooi weer in Spanje, dus lezen maar. Een echte Alex Delaware thriller, waarin hij samen met Milo Sturgis en soms tegen de laatste in de moord op een zogenaamde helper bij zelfmoorden oplost. Lekker boekje.
7
Daglicht (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 27-6-2009
Winnaar Gouden Strop 2009 en een heel aardige thriller inderdaad. Iris Kastelein ontdekt op een vreemde manier dat ze een broer heeft, die in een tbs-inrichting zit wegens een moord. Dat vraagt om onderzoek en dat leidt weer tot een opmerkelijke ontknoping. Niet spectaculair, wel een aangename zomerthriller.
9
Gerechtigheid (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 2-6-2009
Het derde en laatste deel van de Millennium Trilogie. Tevens het laatste boek van Stieg Larsson, omdat hij al stierf (amper vijftig jaar oud) voordat zijn eerste boek uitkwam! Treurig. Extra treurig omdat er niets meer komt van hem en ik kan je zeggen, het is absoluut een heerlijke thriller. Net als de andere twee delen gaat het hier om Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, de man een scherpe journalist die allerlei diepgravende onderzoeken doet en publiceert, en de jonge en zeer intelligente vrouw, die door haar ongelooflijke hackerskwaliteiten en scherpe geest ook veel achterhaalt. Zij brengt overigens een groot deel van dit derde boek in het ziekenhuis door (vervolg op deel 2), maar kan ook daar nog ontzettend veel doen aan het ontmaskeren van een buitengewoon slim stelletje leden van de geheime dienst van Zweden. Daardoorheen spelen nog allerlei verhaallijnen, die Larsson allemaal tot een goed en zeer spannend einde uitwerkt. Dus, ga je met vakantie, neem de drie delen mee en men heeft geen kind aan je. Het was een prachtig moederdaggeschenk wat mij betreft! Jammer dat ze uit zijn.
8
De vrouw die met vuur speelde (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 21-5-2009
Dit is deel 2 uit de Millennium Trilogie en hij is zo mogelijk nog spannender dan deel 1 (Mannen die vrouwen haten). Opnieuw zijn Mikael Blomkwvist en Lisbeth Salander de hoofdpersonen. Ze gaan ieder min of meer hun eigen weg, maar treffen elkaar in uiterst spannende situaties toch weer. Drie moorden, valse beschuldigingen, een ontvoering en een onderzoek naar vrouwenhandel. Genoeg stof voor een zeer onderhoudende thriller van 568 pagina's, die je maar nauwelijks kunt wegleggen. Bewaren voor de zomervakantie zou ik zeggen.
7
Naaktportret (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 24-12-2008
Marijke van Manen is met een kunstenaar getrouwd, die op geheimzinnige wijze van de trap valt en tijden in het ziekenhuis verblijft. In die periode komen bij haar alle herinneringen boven aan haar eerste huwelijk en de tragische gevolgen die dat had. Ze voelt zich bedreigd en er overkomen haar de griezeligste dingen die allemaal bedoeld zijn om het verleden op te rakelen. Langzaam maar zeker wordt het hele verhaal duidelijk en ook wie de aanstichter van deze onaangenaamheden is. Aardig spannend, al voel je wel lang van tevoren aan wat er is gebeurd en wie de schuldige is.
6
Verrijzenis (Thriller)
Geschreven door Tucker Malarkey, gelezen op 14-9-2008
Een historische thriller, waarin Gemma Bastian op zoek gaat naar de oorzaak van de dood van haar vader. Het is 1947, vlak na de tweede wereldoorlog en het lijkt erop dat haar vader een belangrijk document heeft opgespoord, dat de christelijke godsdienst op zijn kop zal zetten. Van alle kanten wordt ze belaagd, maar met hulp van een goede vriend van haar vader, ontdekt ze uiteindelijk hoe e.e.a. is gegaan. Niet onaardig, maar ook niet spectaculair.
7
De vriendinnenclub (Thriller)
Geschreven door Angela Capobianchi, gelezen op 7-9-2008
Carolina Cordi is een redelijk succesvolle advocaat. Ze woont - hoewel ze veertig is - bij haar moeder in een riante villa en heeft haar eigen advocatenkantoortje in een van de bijgebouwen van het landgoed. Als een vriendin van haar wordt vermoord, ontstaat een spannende geschiedenis, omdat deze moord niet op zichzelf staat, maar te maken heeft met andere moorden. Het lijkt erop dat haar vriendinnen van vroeger er de dupe van worden. Als dan ook nog haar vroegere geliefde als commissaris aan de ontknoping probeert mee te werken is het verhaal compleet. Hoewel je voelt hoe het afloopt, blijf je doorlezen. Een krimi in een boek in plaats van op tv kortom.