Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 61 tot 70 van in totaal 222 gevonden boeken.

7
De babysitter (Thriller)
Geschreven door Joy Fielding, gelezen op 8-2-2010
In deze winterse tijden zijn eenvoudige, maar spannende thrillers een uitkomst. Dat is deze pocket wel. Voor vijf euro veel plezier met de zoektocht van Amanda Travis naar het geheim achter de moord die haar moeder pleegt op een man. Een man die uiteindelijk niet zo toevallig wordt vermoord, als aanvankelijk wordt gedacht. Kortom, een aardige plot, met een snelle verteltrant, hier en daar wat humor (soms wat over de top) en uiteraard een redelijk bevredigend einde.
7
Villa Serena (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 6-2-2010
Een lekker thrillertje voor tussendoor. Fyllis en Andrew gaan op huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek waar Andrew na enkele aangename dagen probeert zijn vrouw te vermoorden. Fyllis gaat later terug om te achterhalen hoe dat kwam, wat een aardig verhaal oplevert. Goed voor een avondje aangenaam verpozen in ieder geval.
7
Predikant (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 1-1-2010
Deze keer wordt Patrick Hedstrm geconfronteerd met een ingewikkelde moordenserie, waarmee vooral de familie van 'De Predikant' te maken lijkt te hebben. De predikant is een man die - hij is al lang overleden - vroeger genezende gaven had en die overbracht op zijn zonen. Een van beide zonen accepteert als de waarheid aan het licht is gekomen en genezing onzin blijkt, niet dat hij deze gave niet heeft en dat heeft vergaande consequenties. Veel verhaallijnen, bijna allemaal rond de familier Hult die deze genezende gave ooit gehad zou hebben, maken het verhaal wel weer interessant. Zeker als je het mengt met het persoonlijke verhaal van Patrick en Erica, die een kind gaan krijgen en met Anna, de zus van Erica, die na een scheiding van haar griezelige echtgenoot Lucas, nu weer terugkeert bij hem. Dat kan nooit goed gaan, vermoedelijk stof voor de volgende thriller.
7
Het verloren symbool (Thriller)
Geschreven door Dan Brown, gelezen op 27-12-2009
Het Bernini Mysterie was niet aan mij besteed, maar deze thriller kreeg ik wel uit. Peter Solomon is een vooraanstaand lid van de Metselaarsloge en hij geeft een belangrijk onderdeel in bewaring bij zijn vriend Robert Langdon. Als Peter wordt ontvoerd, loopt de spanning snel op en word je continu op het verkeerde been gezet. Tussen alle uitleg door en ondanks alle soms erg vergezochte ontwikkelingen blijft het een spannend boek, dat je met gemak uitleest. Sommige verwikkelingen liggen wat voor de hand, andere zijn wat onduidelijk, maar al met al een mooie thriller, die zich afspeelt in Washington en je meteen een plaatje van die stad laat zien. Wel erg veel uitleg, maar die neem je dan voor lief.
7
De lichtmoorden (Thriller)
Geschreven door Giulio Leoni, gelezen op 20-10-2009
Eigenlijk het tweede deel van een trilogie, waarin Dante - werkend aan zijn meesterwerk - als een speurder en detective allerlei verbanden ontdekt in het oude Itali en de streken rond Florence. Mooi tijdsbeeld, niet een echte thriller, al staat dat op de voorkant, maar zeker een prachtig boek als je van Itali houdt. Florence in de 14e eeuw, heel mooi beschreven. Met dank aan Coen.
5
Zomertijd (Thriller)
Geschreven door Suzanne Vermeer, gelezen op 17-10-2009
Een yuppenechtpaar wordt bedreigd doordat hun dochtertje Bibi wordt ontvoerd. Het verhaal begint wel aardig, maar loopt uit op een ingewikkeld verhaal waarin uiteindelijk natuurlijk alles goed komt, maar de spanning niet echt te snijden is. Een tussendoortje, wat mij betreft.
6
Grensgebied (Thriller)
Geschreven door Thomas Kanger, gelezen op 26-9-2009
Geen onaardige krimi in de Scandiavische traditie, al kan hij niet tippen aan Larsson of Mankell natuurlijk. Maar wie weet, komt dat nog. Elina Wiik gaat naar Itali om rust te vinden, maar vindt de liefde van haar leven. Natuurlijk loopt dat verkeerd af, maar hoe en waarom, dat pluist ze helemaal uit, tot ver in de Kroatische wereld. De stijl is vooral in het begin heel strak, korte zinnen, eenvoudige taal. Later verandert dat, maar ik vind zelf die strakheid wel erg goed.
7
Ijsprinses (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 28-8-2009
Opnieuw een thrillertje van Lckberg, ter ontspanning in deze enigszins ingewikkelde vakantie. Deze keer wordt een vrouw met doorgesneden polsen in een ijskoud bad in haar ijskoude huis gevonden. Er zit natuurlijk weer een hele geschiedenis achter en de schrijfster houdt je wel redelijk bezig. Het is leuk dat steeds dezelfde figuren erin voorkomen, Patrick Hedstrm, Erica Falck die elkaar hier vinden (in andere delen zijn ze al lang een paar), Anna, Erica's zus en haar afschuwelijke echtgenoot Lucas, nou ja, het is een beetje of je ze kent. En de intrige, ach, altijd aardig en net als de andere roman krijg je het verhaal weer via verschillende perspectieven te horen. Niet onaardig dus.
7
Steenhouwer (Thriller)
Geschreven door Camilla Lckberg, gelezen op 25-8-2009
Uit de bieb nog een 'literaire thriller' gehaald van Lckberg. Even onderhoudend als de vorige, al vind ik er soms wel erg veel lijnen in, die op nogal gezochte wijze bij elkaar worden gebracht. Niet te vergelijken dus met Stieg Larsson, maar je kunt niet alles hebben en in de vakantie is dit prima leesvoer. Nu gaat het over de moord op een meisje, dat verdronken lijkt. Er komt een scala aan intriges te voorschijn, veel mishandeling en zelfs kinderporno, gemengd met het dagelijks leven van een jonge moeder. Dezelfde moeder die in de andere roman speelt, het is wel aardig om dezelfde personen weer tegen te komen. Uiteindelijk krijg je, via hetzelfde principe als de andere roman, via verschillende perspectieven zicht op de geschiedenis en dat doet ze wel goed, deze schrijfster. Tegelijkertijd voel je misschien juist daardoor al vroeg aankomen waar het op uitdraait, maar toch, zeker niet onaardig.
7
De Jonge Wallander (Thriller)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 19-8-2009
Door Mankell na zijn andere Wallander romans geschreven, als Wallander net inspecteur/rechercheur is geworden. Het zijn eigenlijk vijf verhalen, die zich afspelen in verschillende perioden van zijn leven, als hij met Mona trouwt en als hij gaat scheiden. Aardig om te lezen en Mankell is telkens weer in staat een aardige plot in elkaar te draaien. Prima om in de zon te lezen in ieder geval.