Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 41 tot 50 van in totaal 222 gevonden boeken.

7
De Rode Wolf (Thriller)
Geschreven door Liza Marklund, gelezen op 4-4-2011
Een spannende thriller, met Annika Bengtzon in de hoofdrol. Ze schrijft als journalist een serie artikelen over terrorisme en onderzoekt een nooit opgehelderde aanslag. Buitengewoon spannend!
7
Diep (Thriller)
Geschreven door Mo Hayder, gelezen op 10-3-2011
Een spannende thriller! Er wordt een meisje, een kind nog, ontvoerd op klaarlichte dag. Later nog een en de dreiging wordt steeds groter. De ontvoerder moet wel een hele slimme man zijn en een goed beeld hebben van de situatie van de meisjes en hun ouders. Eigenlijk kom je al redelijk vroeg op het spoor van de dader (als lezer tenminste) maar toch, de spanning is te snijden. Het boek leest als een trein en helpt je echt alles om je heen even te vergeten. Zo'n boek moet uit en snel. Van Patries gekregen om af te kicken van het werken. Dat lukte!
7
Dj Vu (Thriller)
Geschreven door Esther Verhoef, gelezen op 21-2-2011
Eva Lambregts, 27 jaar, wordt ontslagen en is daar niet blij mee. Ze besluit haar hartsvriendin Dianne op te zoeken om haar verhaal kwijt te kunnen en bij te komen. Dianne woont in een zeer afgelegen gehucht ergens in Frankrijk. Als Eva daar aankomt, is Dianne nergens te vinden. Eva gaat op onderzoek uit, krijgt nergens een reactie van de vijandig ogende dorpsbewoners en zo ontwikkelt zich een aardige intrige. Een echte vakantiethriller. Met dank aan Jose Bours.
8
Engelenstem (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 3-12-2010
Erlander gaat op zoek naar de moordenaar van een portier die op het punt stond voor kerstman te spelen, zoals elk jaar. De hoteleigenaar noch het personeel noch zijn familie lijken zich druk te maken over zijn gewelddadige dood. Erlander slaagt erin de moordenaar te vinden maar ook de geschiedenis van de man te achterhalen. Gecombineerd met gedachten over zijn eigen geschiedenis heeft Indridason er een mooie roman van gemaakt. Goedkope uitvoering, gebonden en wel, t.g.v. het 140 jaar bestaan van Uitgeverij Bruna.
7
De roodborst (Thriller)
Geschreven door Jo Nesbo, gelezen op 27-11-2010
Een boek dat je meteen nog een keer wilt lezen, staat op de achterkant. Dat gaat me wat ver, maar het is zeker geen onaardige thriller, al kan hij niet tippen aan Stieg Larson natuurlijk. Een verhaal uit de tweede wereldoorlog, waarbij Noorse meelopers met het Duitse bewind een merkwaardige rol spelen, is de uiteindelijke bron van veel moorden in onze tijd. Harry Hole lost het op, maar er blijft een los eind hangen: een collega van hem speelt een merkwaardige (zacht gezegd) rol in het geheel. Dat zal naar ik aanneem tot uiting komen in het volgende deel, want dit is deel 1 van 'De Oslo Trilogie' en het wordt gevolgd door Nemesis en Dodelijk patroon. Misschien iets voor de kerstvakantie, denk ik dan maar.
6
Jetset (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 13-11-2010
Een soort namaak Christie whodunnit is dit en best aardig voor een herfstige zaterdagavond, maar als je een echte Christie wilt schrijven, moet je toch nog wel wat oefenen. Een groep vrienden op een jacht tijdens een cruise langs de Nederlandse Antillen en de man die zijn vrienden uitnodigt (omdat hij zijn honderdste miljoen heeft verdiend) wordt vermoord. Door wie? Iemand die ook op het jacht is, natuurlijk. Nou ja, het leest lekker weg en het zet je af en toe een beetje op het verkeerde been, maar heel erg sterk is ie niet, deze Pauw. Haal maar uit de bieb dus!
7
De sneeuwman (Thriller)
Geschreven door Jo Nesbo, gelezen op 31-10-2010
Een aardige thriller met een veelheid aan motieven, best spannend. Wel jammer dat je al vroeg in het verhaal voorziet wat er gaat komen en inderdaad hoor, het klopt. Gelukkig maakt de stijl veel goed en houdt de schrijver de lezer toch flink bij de les.
7
De verdwenen broer (Thriller)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 17-10-2010
Eindelijk weer eens een misdaadroman van Mary Higgins Clark gelezen, dat was lang geleden. Ze lezen altijd heel aangenaam weg, ook deze, waarin een jonge vrouw op zoek gaat naar de waarheid achter de verdwijning van haar broer, tien jaar geleden. Het is allemaal niet heel hoogdravend en literair, maar wel om een paar uur van de wereld te zijn.
8
Noorderveen (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 5-8-2010
Er wordt een dode man gevonden in een woning, met een merkwaardige spreuk op een papiertje. Rechercheur Erlander gaat op zoek en achterhaalt het verhaal hierachter. Vooral DNA is hierin erg belangrijk. Behoorlijk spannend en volgens de gegevens een van de beste thrillers van Indridason. Toch ook maar op de camping achtergelaten
7
De vrouw in de kooi (Thriller)
Geschreven door Jussi Adler-Olsen, gelezen op 3-8-2010
Merete Lynggaard is een bekende en veelbelovende politica als ze plotseling verdwijnt, zonder een spoor achter te laten. Gaandeweg kom je erachter dat ze een gehandicapte broer heeft en dat dat een aanwijzing is voor haar opsporing, na zeven jaar eenzame opsluiting. Een rechercheur krijgt een eigen 'afdeling', afdeling Q en gaat tegen wil en dank op onderzoek uit, tot hij met hulp van een in het land wonende vluchteling uit Irak de ontknoping bewerkstelligt. Heel aardig. Het boek heb ik op de camping achtergelaten, voor andere lezers.