Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 222 gevonden boeken.

7
Zusje (Thriller)
Geschreven door Rosamund Lupton, gelezen op 26-8-2013
Zeker geen onaardige thriller, vooral ook door de opbouw van het verhaal. Een vrouw - wonend en werkend in New York - wordt gebeld: haar zusje, wonend en werkend in Londen, wordt vermist. Ze gaat erheen en onderzoekt de zaak. In het verhaal zitten verschillende lagen en dat maakt het zo interessant: haar 'getuigenverklaring' voor een officier van justitie, haar directe belevenissen, haar brief aan haar zus om alles uit te leggen en dan het einde, dat je zelf mag invullen. Niet slecht.
7
Berlijnse Trilogie (Thriller)
Geschreven door Philip Kerr, gelezen op 11-7-2013
Als dwarsligger gelezen, alle drie de delen. Het eerste speelt vlak voor de oorlog, het twee in de oorlog en het derde na de oorlog. Tussen de spanning door lees je ook over wat zich politiek gezeien afspeeld en hoe een Duitser in die tijd omging met wat er in zijn land gebeurde, Bernie Gunther, de toch wel integere hoofdpersoon, staat er niet achter, maar kan er nauwelijks aan ontkomen.
5
Nooit alleen (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 14-6-2013
Het is een boekje dat je cadeau kreeg omdat juni de maand van het spannende boek is. Helaas, aan mij is het niet echt besteed, dit literaire thrillertje over een vrouw die zo onzeker is dat dit leidt tot akelige (eufemisme) gevolgen.
6
Eet (Thriller)
Geschreven door Suzanne Hazenberg, gelezen op 30-7-2012
Een thriller dus, een literaire thriller zelfs, maar op een of andere manier raak ik daarop uitgekeken. Zeker als het allemaal zo expliciet wordt beschreven dat je er zelf af en toe niet goed van wordt. In dit geval gaat het om drie mensen: een jonge vrouw die een eetziekte heeft, een Colombiaanse prostituee die op oneigenlijke gronden naar Nederland is overgebracht en een Poolse gastarbeider die vroeger ganzenhouder was. Deze drie wonen vlakbij elkaar in Amsterdam en op enig moment krijgen ze met elkaar te maken. Niet op een vrolijke manier, dat lijkt me duidelijk. Maar de beschrijvingen vind ik wat al te concreet en de uiteindelijke uitslag trouwens ook. Of concreet, ik moet zeggen min of meer voorspelbaar. Aan mij niet echt besteed, maar een echte thrillerliefhebber denkt daar ongetwijfeld anders over.
6
Villa Betty (Thriller)
Geschreven door Karin Overmars, gelezen op 26-7-2012
Een zomerromannetje eigenlijk, waarin Merel Verhoef na de dood van haar moeder wordt opgenomen in een steenrijk gezin met een hoogst merkwaardige familieband. Op het landgoed waar ze wonen, mag vrijwel iedereen komen logeren. De afloop is nogal voorspelbaar, maar ach, in de zon lijkt alles wel aardig.
8
De macht van meneer Miller (Thriller)
Geschreven door Charles den Tex, gelezen op 20-7-2012
Een onderhoudend spannende thriller over Michael Bellicher, een communicatieadviseur die even instort door een onverwachte ontmoeting. Als hij daarvan enigszins opknapt, is hij getuige van een moord in het bedrijf waar hij werkt. Vervolgens wordt hij van deze moord beschuldigd, raakt steeds verder in de penarie, maar werkt keihard, samen met een groep computerdeskundigen en zijn zus aan de oplossing van het probleem. Niet voor niets door de VN Thrillergids met vijf sterren getipt. Zeker lezen. En nu opgenomen in De Gouden Strop Omnibus!
5
De ooggetuige (Thriller)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 20-6-2012
Literair thrillertje dat aangeboden werd in het kader van de maand van het spannende boek (juni), maar helaas was het niet bepaald spannend. Een vrouw maakt een overval en een moord mee, maar is bijna blind. Als de moordenaar, die ontsnapt is, merkt dat ze wel degelijk iets kan zien, wordt het wat lastiger voor haar. Maar echt spannend wil het niet worden, zeker niet als je de ontknoping volgt, die uit de lucht komt vallen.
8
Doodskap (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 13-4-2012
Spannende en intrigerende misdaadroman, waarbij allerlei lijnen door elkaar lijken te lopen. Toch komt alles uiteindelijk bij elkaar, zonder dat je dat eigenlijk ziet aankomen. Knappe thriller!
5
Het Mozartcomplot (Thriller)
Geschreven door Scott Mariani, gelezen op 2-10-2011
Tja, het waren zomerse dagen, dus dan is zo'n boekje nooit weg, maar je wordt wel een beetje op het verkeerde been gezet als je de achterkant leest. Je denkt een mysterieus verhaal te lezen over een interessante hypothese rond Mozart en de vrijmetselaars. Maar eigenlijk lees je gewoon een James Bond verhaal met veel moord en doodslag en onbegrijpelijke ontsnappingen en oplevingen, die dan uiteindelijk ook weer tegen blijken te vallen. Kortom, het was mooi weer vandaag, dus het kon lijden, maar anders had ik het niet uitgelezen, vrees ik.
8
Het vonnis (Thriller)
Geschreven door John Grisham, gelezen op 27-6-2011
Een kijkje achter de schermen van het toepassen van de doodstraf in Amerika. Ondanks de lugubere details een intrigerende roman. De kleinzoon van Sam Cayhall probeert zijn grootvader te redden van de doodstraf door vergassing. Dat lukt niet, maar je leeft van begin tot einde mee met het verhaal. Knap geschreven en mijn eerste e-readerboek bovendien. Prettig lezen op de Amazon Kindl, ook in de zon!