Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 222 gevonden boeken.

6
13 uur (Thriller)
Geschreven door Deon Meyer, gelezen op 29-10-2015

Deze literaire thriller leende ik en dacht ik als tussendoortje te 'verorberen', maar dat viel enigszins tegen. Misschien omdat ik niet meer zo geïnteresseerd ben in thrillers, maar ik vond er eigenlijk niet zo heel veel aan. Terwijl hij best spannend was, veel draden bij elkaar kwamen en inspecteur Bennie Griessel een leuke man is. Wel een bekende figuur, vind ik, in dit soort thrillers: een controversiële man, met een ingewikkelde thuissituatie en een drankprobleem, die dan uiteindelijk een hele goede inspecteur blijkt te zijn. Wel leuk aan deze thriller is dat het verhaal zich in Zuid-Afrika afspeelt, dat is weer eens iets anders. Bovendien lukt het Bennie Griessel om in 13 uur tijd een ingewikkeld complot uit te zoeken en op te lossen. Tja, een echt tussendoortje dus, maar voor de liefhebber vast de moeite waard. 

8
Wat ons niet zal doden (Thriller)
Geschreven door David Lagercrantz, gelezen op 31-8-2015

Dit is eigenlijk Millennium 4, want het verhaal is ontstaan vanuit de aantekeningen die Stieg Larsson maakte voor een vervolg op de andere drie delen. Die buitengewoon spannend waren. Ook dit boek houdt je aandacht gevangen, althans de mijne. Het tijdschrift Millennium kent moeilijke tijden en de journalist Mikael Blomkvist lijkt op zijn retour te zijn. Totdat een professor hem belt omdat hij hem iets wil vertellen. Maar deze Frans Balder wordt vermoord en dat is de aanleiding voor een intrigerend verhaal, waarbij ook Lisbeth Salander natuurlijk weer aantreedt. Ook een savant, een autistische jongen met ongelooflijk knappe ideeën en kennis, maar erg verwaarloosd, speelt een belangrijke rol in dit spannende verhaal. Natuurlijk overwint het goede, al blijven er openingen voor een mogelijk vervolg. Het was een aangenaam verpozen met dit boek, zo aan het einde van de zomervakantie! 

6
Het meisje in de trein (Thriller)
Geschreven door Paula Hawkins, gelezen op 28-7-2015

Deze thriller van het jaar 2015 (Vrij Nederland) was best aardig, maar niet dat daar nu zoveel ophef over gemaakt hoeft te worden. Nu ben ik niet zo'n echte thrillerlezer, dat scheelt misschien. Rachel reist elke dag heen en weer met de trein naar en van haar 'werk'. Onderweg kijkt ze naar verschillende huizen, waarvan ze er eentje goed kent. In een ander huis ziet ze iets merkwaardigs en als de vrouw daar die het betreft, verdwijnt, raakt ze in een soort van trance: ze wil helpen, ze heeft iets gezien en ze weet iets, maar ze weet niet meer wat. Zo wordt ze steeds verder het verhaal in gezogen. Best spannend, best aardig voor een vakantiedag. Geniet ervan, zou ik zeggen. 

 

6
IJstweeling (Thriller)
Geschreven door S.K. Tremayne, gelezen op 26-7-2015

Angus en Sarah verhuizen naar een klein eiland in Schotland, nadat een van hun tweelingdochters is overleden. Daar gebeuren de vreemdste dingen: de overgebleven tweelingdochter kruipt in de huid van de overleden tweelingdochter, de moeder raakt helemaal in de war, de vader evenzo en uiteindelijk komt de waarheid dan toch naar voren. Maar niet dan nadat je een heleboel vreemde dingen hebt meegemaakt, op een aantrekkelijke en spannende wijze beschreven. Meer dan dat is het niet, een aangenaam vakantieboek is het wel. 

 

 

6
Ik ben pelgrim (Thriller)
Geschreven door Terry Hayes, gelezen op 29-9-2014

Pelgrim is de codenaam voor een man die eigenlijk niet bestaat. Een man die altijd heeft gewerkt voor de geheime dienst in Amerika en er al even mee gestopt is, maar nu plotseling betrokken wordt bij het onderzoek naar een moord die geen enkel spoor achterlaat. Iets waarover hij in een boek heeft geschreven. In het vervolg van het verhaal, blijkt e.e.a. gelieerd aan een andere kwestie, namelijk van een terrorist (die overigens op begrijpelijke gronden zo ver is gekomen), die het opneemt tegen het grote Amerika. De pelgrim en de saraceen, daar draait het eigenlijk om. De zijwegen in deze thriller zijn best de moeite waard en de spanning blijft heel redelijk, al vind ik het James Bond gehalte wel erg hoog. Maar in het vliegtuig en tijdens de vakantie is zo'n boek prima leesvoer (per e-reader gelezen trouwens, dat is dan toch wel handig, al heb ik liever een echt boek in handen). 

7
De angst-index (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 23-8-2014

Omdat ik zo genoten had van De Officier (van Robert Harris), dacht ik: ik lees ook De angst-index eens. Het was minder dan De Officier, misschien doordat dat op waarheid berustte. Maar hiermee was iets anders aan de hand. Je wordt een beetje bang (en dat is natuurlijk ook de bedoeling). Het verhaal gaat over Alexander Hoffman, die een genie is op het gebied van computeralgoritmen. Samen met zakenman Hugo Quarry (zelf is hij een echte wetenschapper maar ook een zoals wij dat noemen 'nerd', terwijl Quarry wel ziet wat er allemaal mee verdiend kan worden) start hij een bedrijf dat ervoor zorgt dat computeralgoritmen de financiële markten kunnen voorspellen, met als uitgangspunt de angst-index. Daarop wordt direct gereageerd. Het hedgefonds maakt ongelooflijke winsten, totdat het hele systeem uit de hand begint te lopen. Hoffman ondergaat de nodige beproevingen, die door Harris op vakkundige wijze aan de lezer worden getoond. Want dat kan hij, schrijven zodat je het boek eerst uit wilt hebben, voordat je ook maar aan iets anders kunt beginnen. 

8
De officier (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 21-8-2014

Normaal gesproken ben ik niet zo'n thrillerlezer, maar deze was absoluut de moeite waard. Robert Harris beschrijft hierin de affaire Dreyfus. Het perspectief ligt bij Georges Picquart, de officier van de Franse geheime dienst die achter de waarheid van de beschuldigingen en veroordeling van Dreyfus komt en merkt wat dit voor gevolgen heeft, voor hem en voor Frankrijk. Het verhaal zelf is bekend, maar de manier waarop Harris dit vertelt, is buitengewoon. Bovendien word je je bewust van het feit dat dit dingen zijn die ook nu voorkomen, niet alleen in de politiek maar ook in het dagelijkse (werkzame) leven. Ambitie, discriminatie, corruptie, (on)trouw, liefde, alles komt voorbij, ook de hoofdpersoon heeft daar - aanvankelijk - last van. Een heuse pageturner, deze literaire thriller van Robert Harris, die terecht door VN de thriller van het jaar is genoemd. NRC: 'Kijk dan, lees dan, hier staat hoe het zit. Hoe het werkt.' 

8
Ripper (Thriller)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 15-2-2014

Wat een spannend boek van Isabel Allende, haar eerste 'thriller'. Zelfs dat genre kan ze toepassen. Niet al haar romans vond ik even boeiend, maar dat ze een rasvertelster is, staat buiten kijf. In dit boek gaat een groepje mensen via een computerspel, het Ripper-spel, uiteindelijk achter een seriemoordenaar aan. Ook al omdat Indiana, de moeder van Amanda, een van de spelers van het computerspel, in ernstig gevaar is geraakt. Het levert een ingewikkelde intrige op, die uiteindelijk ontrafeld  wordt door de gamers, met hulp van de vader van Amanda (inspecteur) en een ex-marinier, Ryan Miller. De talloze uitweidingen en vertelsels eromheen - door sommige recensenten gezien als teveel - geven Allende de kans van alles te vertellen over situaties en mensen in de VS en soms daarbuiten. Ik vond die dan ook helemaal niet overbodig; ze maken de roman, de thriller die het eigenlijk is, juist sterker. 

8
De waarheid over de zaak Harry Quebert (Thriller)
Geschreven door Jol Dicker, gelezen op 22-1-2014

Een echte pageturner, dit boek van Joël Dicker, een jonge Zwitserse schrijver. Het gaat over een moordzaak, maar ook over schrijverschap, vriendschap, ambitie. Marcus Goldman, een jonge auteur (lijkt op Dicker zelf) heeft last van een writer's block en gaat te rade bij zijn hoogleraar en mentor. Zijn eerste boek was uiterst succesvol, maar nu kan hij niet verder. Als hij bij zijn mentor, Harry Quebert, is, blijkt dat in de tuin van de laatste het skelet is gevonden van een meisje van destijds 15 jaar, dat verdwenen is. Quebert krijgt hier de schuld van en Goldman stort zich op de geschiedenis om zijn vriend en mentor te helpen. Hij raakt verstrikt in een buitengewoon ingewikkeld verhaal (dat hij natuurlijk ook opschrijft) en wordt, net als de lezer, continu op het verkeerde been gezet. Af en toe zitten er delen in, waar je minder vrolijk van wordt (qua schrijfstijl dan), maar over het algemeen kun je het boek moeilijk weg leggen. Het heeft de Prix Tulipe gekregen, een Frans-Nederlandse prijs voor de beste Franse roman van het jaar; misschien is dat wat teveel, maar toch, het klopt wel wat Le Figaro schreef: 'een thriller, een psychologische roman met adembenemende wendingen en ook een trefzekere, rake zedenschets van het Amerikaanse achterland'. Zelf moest ik vaak denken aan Twin Peaks, vast bij velen van ons nog wel bekend. Kortom: lezen dus. 

7
Fout bloed (Thriller)
Geschreven door Catharina Pinson, gelezen op 10-10-2013
Deze thriller speelt zich af in en om een ziekenhuis en gaat om orgaandonatie. Of liever gezegd: orgaanmisdaden. Het is het debuut van Pinson en ze kan goed schrijven. Soms denk je dat je wel aan voelt komen hoe het zal gaan, maar ze houdt de spanning erin en het eind is zelfs enigszins verrassend te noemen. Althans, je kunt er (nog) van maken wat je wilt, maar de misdaad op zich is opgelost. Van mij mag Catharina Pinson nog meer boeken gaan schrijven!