Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 111 tot 120 van in totaal 222 gevonden boeken.

6
Tijdbom (Thriller)
Geschreven door Johnathan Kellerman, gelezen op 20-10-2004
Ingenieuze thriller over een complot, waarbij de KuKluxKlan van plan is een tweede Holocaust te organiseren. Temidden van dit complot probeert een jong meisje met een lichte verstandelijke handicap op een school een hoogwaardigheidsbekleder te vermoorden, waarbij ze zelf om het leven komt. Reden voor Milo en Delaware om het complot te ontrafelen. Wel spannend af en toe maar ook wel erg ingewikkeld en soms wat langdradig.
8
Kijk niet achterom (Thriller)
Geschreven door Karin Fossum, gelezen op 11-10-2004
Nadat een meisje van 6 jaar is vermist en teruggekomen, wordt een 15-jarig ander meisje vermoord gevonden. Langzaam ontspint zich dit drama, waarbij je steeds meer te horen krijgt van de diverse dorpsbewoners en de spanning toeneemt. Goede thriller uit Noorwegen.
8
Moordkuil (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 29-8-2004
Vrij Nederland gaf deze literaire thriller vijf sterren en terecht. Zit knap in elkaar, met motieven die in heden en verleden, in het raadsel zelf en in het leven van rechercheur Erlendur, die het oplost, verweven zijn. En uiteindelijk op een mooie manier bij elkaar komen. Speelt in Reykjavik en deze IJslandse schrijver is de bekendste auteur in zijn land.
4
De dichter (Thriller)
Geschreven door Michael Connelly, gelezen op 10-8-2004
'Ingenieus en onweerstaanbaar' staat er op de voorkant, maar voor mij niet echt. Duurt veel te lang en bevat weinig spectaculairs. Ook de ontknoping, die helemaal lang duurt, is te gezocht en misschien daardoor wel te voorspelbaar. Nee, helaas, deze schrijver bevalt me niet, zelfs niet op vakantie.
7
Het complot (Thriller)
Geschreven door Phillip Margolin, gelezen op 8-8-2004
Aardige thriller, waarbij de plot niet al te voorspelbaar is. Altijd prettige boeken voor de vakantie.
6
Terug naar de kust (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 5-8-2004
De voorganger van De eetclub, ook literaire thriller genoemd. Thriller kan nog wel, literair is de vraag. Maar ook deze leest snel weg, daar niet van. Een jonge moeder wordt bedreigd en probeert aan de bedreigingen te ontkomen door bij haar zus in te trekken. Die in hun ouderlijk huis aan de kust woont. Aardig spannend, een echt vakantieboek.
7
De Da Vinci Code (Thriller)
Geschreven door Dan Brown, gelezen op 2-8-2004
Een lekkere vakantiethriller met literaire en culturele trekjes. Robert Langdon ontwart samen met Sophie Neveu het mysterie van de graal, startend en eindigend in het Louvre in Parijs. Je zou er zo naartoe gaan om nog eens goed rond te kijken. Van Kyra en Jurrin geleend. We gaan op zoek naar Het Bernini Mysterie, de vorige thriller van deze Dan Brown.
8
De blinde muur (Thriller)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 6-7-2004
Dit is weer een hele spannende, veel beter dan de vorige (De vijfde vrouw). Een merkwaardig sterfgeval is de aanloop naar een computeraanval die verijdeld wordt met behulp van een jonge hacker. Als je je zinnen wilt verzetten in drukke tijden is dit een prima afleider.
6
De vijfde vrouw (Thriller)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 4-7-2004
Opnieuw een thriller die de moeite van het lezen waard is, al moet ik eerlijk zeggen dat ze wel wat langdradiger beginnen te worden. Of ik heb er teveel gelezen, dat kan ook. Maar goed, de nieuwste ligt al weer klaar, het is niet anders. In De Vijfde Vrouw gaat het om een stevige wraakoefening: mannen die mishandeld hebben, worden op wrede wijze aan hun einde gebracht.
6
De eetclub (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 16-6-2004
Een thriller over vijf bevriende yuppenechtparen, van wie eerst een man het leven verliest tijdens een brand in zijn huis. Zijn vrouw en kinderen overleven deze ramp. Vervolgens sterft de vrouw van een ander bevriend echtpaar aan de gevolgen van een val van een balkon. Tussendoor krijgen we een indruk van de vier echtparen, met flashbacks, waaruit blijkt dat het niet de goede vrienden waren die ze leken te zijn. Een aangename thriller voor een stille avond. Zeker lezen.