Resultaat 81 tot 90 van in totaal 4290 gevonden boeken.

7
De weg naar Cliffrock Castle (Autobiografie)
Geschreven door Josephine Rombouts, gelezen op 10-9-2020

De ouders van Raaf en Wolf (twee zonen) raken in de knoop met het Nederlandse onderwijssysteem en besluiten naar Schotland te verhuizen omdat daar geen leerplicht is. Ze komen terecht op een soort ecologisch verantwoorde leefgemeenschap, maar daar gaat het niet zo goed mee. Zeker niet als de (merkwaardige) leidster Marianne plotseling overlijdt. Ze zoeken een andere plek en vinden die vlakbij Cliffrock Castle. De jongens gaan naar school, het begint te lijken op een min of meer normaal bestaan. Opnieuw een prettig leesbaar boek! 

8
Suikerbastaard (Roman)
Geschreven door Jaap Scholten, gelezen op 7-9-2020

Achterflap: In de jaren 50 en 60 reisden tientallen Twentse jongens naar het Abessinië van keizer Haile Selassie en stampten er suikerfabrieken uit de grond.(...) Zodra hun driejarig contract afliep moesten ze terug naar de stempelklok en de draaibank in Hengelo. Een van de jongens kon dat niet.

Het is een prachtige roman, gebaseerd op eigen ervaringen maar dan wel geromantiseerd. Intussen krijg je wel de geschiedenis van Abessinië/Ethiopië te lezen en iets over de suikerfabrieken van Dupont (gebaseerd op die van Stork uiteraard). Vooral het middendeel is bijzonder, de geschiedenis van de gezochte vader van de jeugdvriendin van de hoofdpersoon. Degene dus die niet terug kon en wilde. 

6
Terug naar het strandhuis (Roman)
Geschreven door Mary Alice Monroe, gelezen op 4-9-2020

Moeder (weduwe) Lovie is dol op schildpadden, van die grote die uit de zee komen, eieren leggen en weer verder zwemmen, de eieren aan hun lot overlaten (syboliek!). Daaromheen is het verhaal gebouwd. Haar dochter en haar zoon maken het haar niet gemakkelijk, het leven. Uiteindelijk wordt ze terminaal ziek en komt alles min of meer goed. Tja. 

6
De erfenis van het weesmeisje (Roman)
Geschreven door Anne Jacobs, gelezen op 29-8-2020

Hoewel deel twee veel van de geschiedenis van Duitsland vertelde, was dit deel drie weer een superboeketreeksboek (of soap story). Voorspelbaar dus. Een vierde deel zal er vast niet komen! Bol zegt hierover:

Augsburg, 1920. De oorlog is voorbij en de familie is optimistisch over de toekomst. Paul Melzer is terug uit Rusland en probeert de lakenfabriek in zijn oude glorie te herstellen. Zijn vrouw Marie vervult, tot ongenoegen van Paul en haar schoonmoeder Alice, een langgekoesterde droom: ze opent haar eigen modestudio.

Marie is dolgelukkig, maar thuis leidt haar nieuwe project tot eindeloze ruzies met Paul. Hun huwelijk wordt flink op de proef gesteld en Marie moet vechten voor wie ze is. En dan wordt er een bijzondere collectie schilderijen gevonden die alles verandert...

De erfenis van het weesmeisje is het onvergetelijke laatste deel van de serie over het geliefde weesmeisje Marie.

6
De moed van het weesmeisje (Roman)
Geschreven door Anne Jacobs, gelezen op 26-8-2020

Ik moet mijn mening enigszins aanpassen. Het is wel degelijk iets meer dan boeket. Je krijgt toch behoorlijk wat geschiedenis van Duitsland mee. Marie (het weesmeisje) is getrouwd met de zoon van de 'rijkelui' en gebruiken het landgoed nu als opvangcentrum voor mensen die in de oorlog gewond zijn geraakt. Het verhaal op zich, de grote romantische lijn dus is wat lastig en soms voorspelbaar, maar de rest valt toch mee. 

6
Het weesmeisje (Roman)
Geschreven door Anne Jacobs, gelezen op 24-8-2020

Eerlijk gezegd is dit een super boekreeksboek. Het gaat dus nergens over, althans, het wordt aangeprezen als de Duitse Downtown Abbey, maar dat is het dus niet. Althans niet bepaald. Vol intriges en geheimen, dat wel, maar met een happy end. Voor de liefhebbers wel iets om bij weg te dromen denk ik. En er volgen nog twee delen! 

7
De stof in haar handen (Roman)
Geschreven door Bianca Pitzorno, gelezen op 23-8-2020

Het verhaal speelt in Sardinië, begin vorige eeuw. Een meisje leert het vak van naaister van haar oma, totdat haar oma overlijdt en ze zelf haar weg gaat zoeken. Een naaimachine is wat ze nodig heeft en dat bereikt ze ook. Ze hoort allerlei verhalen van vrouwen, in de huizen waar ze komt. Ze blijft strijden uiteindelijk voor een onafhankelijk bestaan, zonder dominantie van mannen. 

7
De hofdame (Autobiografie)
Geschreven door Anne Glenconnor, gelezen op 21-8-2020

Mijn bijzondere leven in de schaduw van de Britse kroon, luidt de ondertitel. Het gaat over het leven van de hofdame en vriendin van prinses Margaret. Daardoor geeft het een boeiend inkijkje in het Engelse hofleven. Naast haar eigen belevenissen (ook niet mis trouwens) in haar gezin (twee zoons overleden vroegtijdig, haar derde zoon kreeg een ernstig ongeluk) heeft het ook een blik op het huwelijksleven bij mensen 'van stand'. Op verzoek van Jose gelezen.

8
Het boek van vergeten woorden (Roman)
Geschreven door Pip Williams, gelezen op 15-8-2020

Op waarheid berustende geschiedenis van het ontstaan van het Oxford Dictionary, maar wel gemengd met een geromantiseerd verhaal over een (niet bestaande) dochter van een van de lexicografen. Mooi boek, zowel voor de geschiedenis als voor de romantisering ervan. 

7
Fatale Erfenis (Roman)
Geschreven door Rachel Rhys, gelezen op 26-7-2020

Een mixvan thrillerelementen, romantiek en de zoektocht van een vrouw die zich in haar huwelijk nogal betutteld vindt. Lekker boek om even weg te zijn. Op verzoek van Jose gelezen.