Resultaat 151 tot 160 van in totaal 4290 gevonden boeken.

7
Ontweten (Roman)
Geschreven door Menno van der Veen, gelezen op 21-8-2019

Ergens kwam ik tegen 'Ontweten betekent niet dat je het moet vergeten, maar dat je het niet steeds moet herdenken. Je moet voorwaartse krachten zoeken, niet achteruitkijken.' David (Daav) is de hoofdpersoon. een wat vervelende man. Hij raakt verstrikt tussen twee vrouwen, Margot en Vigée, die elkaar kennen uit een opvanghuis, daar hebben ze het verleden ontweten. Davids probleem is het omgaan met het verleden. Boeiend, niet opwindend. 

7
Mijn ware verhaal (Autobiografie)
Geschreven door Karin Bloemen, gelezen op 16-8-2019

Het ware verhaal achter het leven van Karin Bloemen, door haarzelf opgeschreven. Ze geeft het aangrijpende verhaal weer van haar jeugd, met veel misbruik, mishandeling en angst. Ze laat tegelijkertijd zien dat ze er goed is uitgekomen en nergens bang (meer) voor is. Mooi boek. 

7
De tuin van de avondnevel (Roman)
Geschreven door Tan Twan Eng, gelezen op 14-8-2019

Yun Ling heeft haar zus verloren in WO2 en blijft worstelen met de vraag waarom zij is blijven leven. Ze is nu rechter, verliest iets van haar geheugen en gaat terug naar haar geboortegrond in Maleisië om de herinnering aan haar zus vast te houden. Ze ontmoet daar Aritomo, die ooit tuinier van de Keizer van Japan was ... Mooi boek! 

8
Wat ik nooit eerder heb gezegd (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Celeste Ng, gelezen op 13-8-2019

Net iets minder dan 'Kleine brandjes overal' van Ng, maar zeer de moeite waard. Bijna thrillerachtig, Lydia, oudste dochter van een Amerikaans-Chinees echtpaar en zus van Hanna en Nath. Hoofdstuk na hoofdstuk worden de familiegeheimen duidelijker. Dit alles afgezet tegen de behoorlijk raciale situatie van de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren, krijg je bovendien een beeld van de situatie toen. Nog afgezien van de relatie ouders-kinderen. Mooi geschreven, leest geweldig. 

 

9
West (Roman)
Geschreven door Carys Davies, gelezen op 2-8-2019

In augustus 2019 als leesexemplaar gelezen: prachtige debuutroman, die in de verte doet denken aan de boeken van Williams. Een muildierenfokker gaat op zoek naar mammoetbeenderen onder de Mississippi. Zijn vrouw is overleden, zijn dochter laat hij achter bij zijn zus. Of hij ooit terugkomt? Zijn dochter Bess blijft op hem wachten ... 

6
Een week in Parijs (Roman)
Geschreven door Rachel Hore, gelezen op 30-7-2019

Een boek dat iets lijkt op 'Haar naam was Sarah' (een bestseller): het is een liefdesaffaire gecombineerd met een geheim uit het oorlogsverleden. Als je niet te kritisch bent, best aardig, maar niet veel nieuws. De Britse Fay is op schoolreisje in Parijs en krijgt daar allerlei herinneringen die ze niet kan hebben volgens haar moeder. Ze gaat erheen en ja, dan gebeurt het natuurlijk. Kortom, het betere boeketreeksboek. Ook door omstandigheden nu pas (mei 2020) geplaatst.

 

7
Wat we niet vertelden (Roman)
Geschreven door Lara Prescott, gelezen op 21-7-2019

Een mooie historische roman, niet voor niets heet de schrijfster Lara met haar voornaam! Het gaat ook over Boris Pasternak (de schrijver van Dr. Zhivago) en al is niet alles historsich verantwoord, sommige delen toch wel. Een genot om te lezen, prachtig! Door omstandigheden alleen genoteerd, en pas in mei 2020 geplaatst. 

8
Ze kwam uit Marioepol (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Natascha Wodin, gelezen op 15-7-2019

Als lezer word je met Wodin meegenomen op haar zoektocht naar haar moeder en haar familie. Ze schetst een beeld van Marioepol in de oblast Donetsk in het zuidoosten van Oekraïne. Als lezer weet je dan dat de geschiedenis daar nu nog plaatsvindt met recente beelden van het gewapend conflict en van de neergeschoten vlucht MH17. (Recensie). Het is even geleden dat ik het las, maar het heeft diepe indruk gemaakt. 

7
IJskoud (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 3-7-2019

Deze detective (Gamache uit Quebec) speelt zich opnieuw af in Three Pines, een piepklein dorpje in Quebec, dat deze keer onder veel sneeuw en ijs is bedekt. Een onsympathieke vrouw, CC de Poitiers, wordt vermoord, alsof ze op een elektrische stoel zit, maar wie heeft dat nou gedaan ... ? Dat is de vraag die je een boek lang bezighoudt en die de schrijfster met veel gevoel voor traditie heel langzaam beantwoordt. Al was het einde niet helemaal onverwacht, ze schrijft prima en je blijft erin lezen. Opnieuw een aardige detective om de tijd te doden. 

6
Het slechte pad (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 2-7-2019

Een andere detective (thriller staat er op de voorkant) van Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacot. Niet zijn beste, vind ik, al lees ik deze boeken vooral om de tijd door te komen. Koekoeksjong en Zijderups vond ik toch mooier. Maar misschien word ik het zat. En ik vind het feit dat de moordenaar ook aan het woord komt, je volgt zijn beweegredenen voor zover mogelijk, eigenlijk maar niks. Het blijft spannend, dat wel, want je vraagt je af wie van de vier mensen die verdacht worden van de moorden en van het feit dat Robin onderdelen van het lichaam per post ontvangt, de ware moordenaar is. Tussendoor spelen er de ruzies die Robin en Cormoran hebben, het a.s. huwelijk van Robin en dat soort dingen. Ach, de tijd vliegt, dat wel.