Resultaat 111 tot 120 van in totaal 4290 gevonden boeken.

6
Quarantaine (Roman)
Geschreven door Wim Danils, gelezen op 15-5-2020

Liefdesroman in tijden van corona. Kennelijk een razendsnel geschreven boekje over een man en een vrouw die bij elkaar komen in Frankrijk, daar min of meer opgesloten raken en verliefd worden. Tja. Eigenlijk niet veel meer dan een romantisch verhaaltje met veel herkenning van de problematiek van de wereld, dat wel.

8
Onzichtbare inkt (Roman)
Geschreven door Patrick Modiano, gelezen op 13-5-2020

Zoektocht naar een vrouw, Noëlle Lefebvre. Citaat: "Maar het is ondoenlijk om zo'n lange periode van je leven in een schema te vatten. Ik geloof dat je beter gewoon maar je pen over het papier kunt laten gaan. Ja, al schrijvend komen de herinneringen. Je moet ze niet proberen te dwingen, maar gewoon blijven schrijven, met zo weinig mogelijk doorhalingen."

Erg mooi boek weer.

6
Een dichtbij verleden (Roman)
Geschreven door Kristin Harmel, gelezen op 10-5-2020

Oorlogsroman met menselijke trekjes, niet onaardig. Speelt in 1940 en in 2019, als kleindochter Liv Kent haar excentrieke Franse grootmoeder ontmoet en ze de ware geschiedenis ontdekt. 

6
Nachtouders (Roman)
Geschreven door Saskia de Coster, gelezen op 8-5-2020

Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, maar niet gewonnen en terecht denk ik. Het is over moederschap/ouderschap in moeilijke, lesbische relaties. Niet slecht geschreven, invoelbaar, dat wel, maar je moet je over de thematiek kunnen heenzetten. 

8
Viktor (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Judith Fanto, gelezen op 5-5-2020

Viktor Rosenbaum redt Bubi die een dierbare vriend wordt. Terwijl Viktor ogenschijnlijk niet wil deugen en uiteindelijk zijn familie redt van de ondergang (deels), lijkt het erop dat de nazaten van deze familie Viktor doodzwijgen. Tot Geertje, een telg uit het geslacht die haar ouders nog steeds ziet 'onderduiken', omdat ze als Joodse familie altijd bang blijven, uitzoekt hoe het echt zat met Viktor. Boeiende roman, in een adem uit te lezen. Erg mooi! Gebaseerd op ware gegevens uit de familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan! Op 5 mei gelezen!

 

6
Hier zijn we (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 28-4-2020

Niet slecht maar ook niet ingrijpend mooi. Het gaat over een illusionist, die door wonderlijke omstandigheden in het beroep is beland, zijn relatie met Evie, die op de klippen loopt en zijn uiteindelijke verdwijning. Zijn moeder, die altijd zegt: 'Hier zijn we', speelt ook een rol.

9
Veranderingen (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Elizabeth Jane Howard, gelezen op 22-4-2020

Het laatste deel van de serie e Cazalets. Mooi als altijd, zelfs nu Home Place moet worden opgegeven. Je blijft erin lezen, elk deel weer en maakte de hele familie mee. 

-
(Roman)
Geschreven door Elizabeth Jane Howard, gelezen op 13-4-2020

Mooie roman al uit 1956 en nu pas vertaald. Omdat ze de schrijfster is van de Cazalets natuurlijk. Maar dit is ook heel mooi, eigenlijk beschrijft het in omgekeerde volgorde de teloorgang van een relatie, maar ook ontrouw, moederschap, dromen en oorlog komen voorbij. Zeer de moeite waard! Voorwoord van Hilary Mantel trouwens.

8
De onbevlekte (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 10-4-2020

Dit is het einde van en het vervolg op 'Marcel'. Even mooi als het eerste deel zeg maar, opnieuw keert Marcel terug. Hij vraagt zich nog steeds af waarom hij de naam draagt van zijn oom die als SS-er aan het oostfront stierf. Maar vooral de stijl en de Vlaamse geschiedenis zijn prachtig! 

8
Uit het leven van een hond (Roman)
Geschreven door Sander Kollaard, gelezen op 25-3-2020

Het verhaal gaat over een dag, een zaterdag, uit het leven van Henk van Doorn, 56 jaar oud, alleenstaand en IC-verpleegkundige. Zijn hond blijkt ziek en zal gaan stervan. Dat leidt tot allerlei gedachten en gevoelens, die prachtig worden beschreven. Het is een mooi boek, waar je veel en lang over moet nadenken. Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2020.