Resultaat 101 tot 110 van in totaal 4290 gevonden boeken.

9
Als je de stilte ziet (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 21-6-2020

Hij blijft een fantastische schrijver, Verbogt, zijn stijl heeft iets van Modiano, maar dan met een plot. Prachtig fragmentarisch en dromerig geschreven. Sander is een pleegbroer van de ikfiguur. Pleeg noemt hij hem. Maar echt tot hem doordringen lukt hem niet. Erg mooi!

8
Jasper en zijn knecht (Dagboeken)
Geschreven door Gerbrand Bakker, gelezen op 19-6-2020

Dagboeken, met summiere maandaanduiding, het eerste deel dus. Net zo mooi als het tweede deel, dat ik eerder las dan dit. Jasper is de hond, die dood gaat ook nog. Een lastige en niet op te voeden hond maar hij is er dol op. Het gaat over alles en niets, prachtige beschrijvingen. Veel speelt zich af in de Eifel, in Schwarzbach, waar hij een oud huis heeft gekocht. 

8
Knecht, alleen (Dagboeken)
Geschreven door Gerbrand Bakker, gelezen op 14-6-2020

Dagboekaantekeningen (zonder data trouwens), vooral spelend in de Eifel, waar hij kennelijk in een eerder dagboek over schreef. Dat ga ik ook lezen natuurlijk. Zijn depressie, onderweg, pieken en dalen, dol op zijn tuin enzovoort. Mooi om te lezen.

7
Het Tristan-akkoord (Roman)
Geschreven door Ewa Maria Wagner, gelezen op 10-6-2020

Altvioliste gaat op zoek naar haar roots, woorden of muziek, de kracht van taal en muziek. Ook een zoektocht naar haar vader en de invloed van de Tweede Wereldoorlog. 

7
Vrouw in rouw (Columns)
Geschreven door Trix Broekmans, gelezen op 5-6-2020

Mooie columns van de weduwe van Wim Wennekes, die overleed in 2002. Trix Broekmans is dan 52, maar ze probeert een nieuwe vorm van bestaan te vinden. Dat lukt haar wel. Om over na te denken. Herlezen, kennelijk. 

7
Voorwaarts (Roman)
Geschreven door Eva Meijer, gelezen op 4-6-2020

Over een commune  in de jaren 20 vanuit Parijs, en als vervolg daarop een studente die dat wil herhalen en vastleggen. Niet onaardig. Bedoeld voor PAO, maar vanwege Corona uitgesteld nu. 

8

Vier vrouwen, vier families, een eeuw, zo luidt de ondertitel. Het is het eerste deel van een trilogie en buitengewoon boeiend. Even wennen aan het fragmentarisme, maar zeer de moeite waard. Mijn review - nou ja, kleintje dan - staat in de tweede druk: "Mooie roman over het lot van vier vrouwen in Duitsland, van 1919 tot 1948. Een fantastische mix van familieroman en de Duitse geschiedenis. Lezen!" Ik las het boek voor José, als leesexemplaar, maar kreeg nu van de Uitgeverij het 'echte' boek. 

6
Wat jij niet ziet (Thriller)
Geschreven door M.J. Arlidge, gelezen op 1-6-2020

Boekenweekgeschenk voor de Spannende Boekenweken. Liefde maakt blind, is de ondertitel: een blinde jonge vrouw raakt verliefd op een seriemoordenaar. Tja. 

7
De avond is ongemak (Roman)
Geschreven door Marieke Lucas Rijneveld, gelezen op 28-5-2020

Met veel moeite uitgelezen. Door de stijl prima, inhoudelijk werd ik er niet vrolijker van. Broer komt om, het lot van het rouwende gezin wordt en detail beschreven. Iedereen ontspoort. Het meisje Jas is de hoofdpersoon, ze doet haar jas nooit meer uit. (Ze heeft er uiteindelijk - als eerste Nederlandse auteur - de Booker Prize voor gekregen, dat wel.)

7
Terug naar Cliffrock Castle (Autobiografie)
Geschreven door Josephine Rombouts, gelezen op 21-5-2020

Belevenissen op een Schots kasteel. Het is een vervolg van haar belevenissen aldaar, inmiddels is ze PA geworden van de kasteelvrouwe. Mooie beschrijvingen van de Schotse landeigenaren en hun gewoontes en gebruiken. Het einidigt met haar vertrek naar Nederland. Ze schrijft fris en aantrekkelijk.