Resultaat 11 tot 20 van in totaal 4077 gevonden boeken.

7
Jacoba, Dochter van Holland (Roman)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 26-8-2018

Een historische roman over Jacoba van Beieren is dit. Van der Vlugt is niet alleen bekend van haar thrillers, ook haar historische romans worden goed gelezen. Deze gaat over het leven van Jacoba, haar huwelijk(en) en haar geschiedenis. Natuurlijk is er e.e.a. geromantiseerd, maar de kern klopt. En de bronnen zijn goed gebruikt. Filips van Bourgondië sluit haar op, zogenaamd om haar te beschermen, maar dan besluit ze haar herinneringen op te schrijven. Een avontuurlijk leven had ze zeker en het wat rustige meisje, door haar vader Jacob genoemd, wordt een fanatieke en zelfbewuste vrouw. Mooi tijdsbeeld ook. Zeer de moeite waard. 

7
De lange droogte (Novelle)
Geschreven door Cynan Jones, gelezen op 25-8-2018

In dit boekje vertelt de schrijver uit Wales over Gareth die op zoek gaat naar een verdwenen koe. Tijdens zijn zoektocht, door verdroogd land omdat de regen uitblijft, droomt hij over de situatie nu en over zijn jonge jaren. Steeds verspringt de tijd, je moet goed opletten over wie het gaat en hoe het verhaal, voor zover daar sprake van is, verloopt. Associatief, in flarden, komt het op je over. Je voelt dat er een verandering gaat plaatsvinden, je blijft dat gevoel houden. Een knap boek.

8
De droomlijst (Roman)
Geschreven door Julien Sandrel, gelezen op 24-8-2018

Bijzonder aardig boek over een jongen van twaalf (Louis) die door een vrachtwagen wordt aangereden en in coma raakt. Zijn moeder Thelma is ondersteboven, logischerwijs, en gaat met behulp van haar moeder en enkele anderen de lijst die haar zoon blijkt te hebben gemaakt, omzetten in werkelijkheid. Hij heeft - verstopt onder zijn matras - een soort bucketlijst gemaakt van de dingen die hij ooit zou willen meemaken. Zijn moeder maakt ze mee, doet het allemaal en vertelt er haar comateuze zoon over. Een heerlijk boekje.

7
IV (Thriller)
Geschreven door Arjen Lubach, gelezen op 23-8-2018

Ik wist niet eens dat Arjen Lubach ook schreef, maar ik vermaakte me prima met deze '100% plotgedreven thriller', zoals achterop staat. Elsa Ruys is in Frankrijk op vakantie met haar man en haar zoontje als ze een telefoontje krijgt dat haar vader, Marcus Ruys, emeritus hoogleraar, in Amsterdam waar hij woont, vermoord is. Ze vliegt direct naar Nederland om daar in een reeks van gebeurtenissen vol raadsels en opdrachten terecht te komen. Met behulp van Robin, een jong meisje dat bevriend leek met Marcus Ruys, later geholpen door een 'televisieprofessor' Maarten van Eck, die veel had samengewerkt met de oud-hoogleraar, lossen ze het ingewikkelde raadsel op. Best spannend. En raad eens wie IV was ... 

7
Zomerlicht en dan komt de nacht (Roman)
Geschreven door Jon Kalman Stefansson, gelezen op 22-8-2018

Deze IJslandse schrijver heeft een prachtige beschrijving gegeven van een IJslands dorp en haar bewoners. Dat zijn er slechts 400, met ieder zo zijn eigen geschiedenis en ervaringen. Als geen ander geeft Stefansson hen weer. Maar ook de beschrijvingen van de omgeving zijn weergaloos. Niet een boek om in een adem uit te lezen, maar om ervan te genieten, langzaam aan. Op de achterflap: 'De directeur van de breifabriek geeft alles op, droomt in het Latijn en wijdt zich voortaan aan de studie  van de sterren. Kjartan en Kristin beginnen een affaire, ook al zijn ze beiden getrouwd. Ook zorgt de komst van een restaurant voor de nodige beroering in het dorp.' Wat het betekent om een persoon te zijn in deze omgeving, in dit dorp, in het algemeen, daar gaat het over in dit boek.

7
Het houten bestek (Roman)
Geschreven door Tessa IJzermans, gelezen op 18-8-2018

De schrijfster is er goed in geslaagd een waarheidsgetrouw beeld te geven van het 'leven' van een dwangarbeider onder de nazi's, maar het gaat over meer in dit boek. Tegelijkertijd probeert haar vader, om wie het gaat, dit te verwerken en op een of andere manier te overwinnen. Zijn vlucht uit het dwangarbeiderskamp wordt beschreven, met alle details daarbij. Zijn dochter, die alles in een schrift leest (terwijl haar vader zijn verhaal aan een psychiater vertelt), groeit op en lijkt het gezin te willen ontvluchten. Het is een aardige - voor zover het woord hier van toepassing is - combinatie: een opgroeiende jonge vrouw en een zwijgende vader, die beiden hun eigen strijd voeren. Op waarheid gebaseerd en knap opgeschreven.

6
25 Gram geluk (Roman)
Geschreven door Massimo Vacchetta met Antonella Tomaselli, gelezen op 15-8-2018

Het is een beetje over de top, maar wel aandoenlijk, dit verhaal over 'Hoe een egeltje je leven kan veranderen'. Een dierenarts ontdekt een piepklein baby-egeltje en zorgt ervoor dat zij (Ninna) blijft leven, zonder moeder. Uiteindelijk richt hij zelfs een egel-opvangcentrum op, omdat van alle kanten deze dieren worden aangeboden. Aardig boek.

7
Een tweede kans (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 11-8-2018

Tja, als je vakantie hebt en niets (denk je) te doen hebt, dan geniet je van een ouderwetse Mary Higgins Clark, al schreef ze deze samen met Alafair Burke, wat trouwens niet veel uitmaakt. Het verhaal is spannend genoeg, een vleugje romantiek en alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht. Wat wil je nog meer? Lees de achterflap en daarna het boek, mocht je even niets anders te doen hebben. 

7

Merkwaardig, zo'n boekje dat je koopt op de titel en op het uiterlijk. Het ziet er zo leuk uit, met al die boeken ... De inhoud was niet onaardig, al doet de schrijfster wel erg haar best op de stijl. Dat merk je goed, maar je leest eroverheen als de thematiek je aanspreekt. De thematiek van het doorgeven van boeken, van het bekijken wat boeken met mensen (kunnen) doen. Juliette is een teruggetrokken jonge vrouw, die helemaal opgaat in haar eigen wereld van boeken. Ze kijkt in de metro op weg naar haar werk altijd naar mensen die zitten te lezen: wat lezen ze, hoe reageren ze erop, wat gebeurt er met ze. Als ze door min of meer toeval in aanraking komt met Soliman en zijn dochter Zaide, wordt ze uiteindelijk waar ze voor geschikt blijkt: bookcrosser. Ze brengt boeken bij mensen die ze goed kunnen gebruiken. 

8
De boeken van Sara Lindqvist (Roman)
Geschreven door Katarina Bivald, gelezen op 6-8-2018

Sara komt uit Zweden naar het plaatsje Broken Wheel in de VS om haar penvriendin Amy te bezoeken. Ze hebben een gezamenlijke hobby: boeken lezen. Als Sara aankomt blijkt Amy te zijn overleden. Sara gaat de boeken van Amy (en de boeken die ze zelf bestelt) verkopen in een nieuw boekwinkeltje in het kleine stadje. Dat leidt tot veel gedoe, zeker als ze naar huis terug moet als haar visum verloopt. De inwoners willen haar niet meer kwijt ... Een echte zomerse feelgoodroman 'Over een boekwinkeltje om van te houden', nou dan weet je het wel.